2020-04-07 09:26:13• hírek • Szatmár.ro

Szakorvosokat csoportosítottak át a nagykárolyi kórházba

A Nagykárolyi Városi Kórház COVID-19-es kórházként működik jelenleg, ennek értelmében az egészségügyi intézmény szakorvosi gárdáját és felszerelését is bővítette a Szatmár Megyei Tanács.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházból három intenzív terápiás szakorvost helyeztek át Nagykárolyba, valamint öt lélegeztetőgépet és két életfunkció-megfigyelő monitort is átszállítottak a sürgősségi kórházból – közölte Facebook-oldalán a megyei tanács. Hozzátették: a járvány ideje alatt folyamatosan biztosítják a védőfelszereléseket a kórháznak, a FFP2-es és N95-ös védőmaszkokat már át is vettek a nagykárolyi kórház munkatársai.


Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke egy korábbi interjúban elmondta: "A betegek elsősorban a megyei kórház fertőző osztályára kerülnek, ahol van tizennégy kórterem. Ha ezek megtelnek, akkor a Szatmárnémeti Pnemuftiziológiai Kórházba kerünek, amelynek nem csak a megyeközpontban, de Bikszádon is van részlege. Itt fogják ellátni őket. Csak azok kerülnek a Nagykárolyi Városi Kórházba, akiknek valamiért más beavatkozásra is szükségük van: pl. kisebb műtéti beavatkozás, gipszelés. Ez a kórház úgynevezett támogató kórház a miniszteri rendelet alapján. De ha nagyobb műtétre kell sor kerüljön, akkor a megyei kórház az, amely átveszi a beteget. A megyei kórház is meg van nevezve, mint ilyen esetekkel foglalkozó kórház, de egy másik miniszteri rendeletben. Most arra törekszünk, hogy emberrel és felszerelésekkel is megerősítsük a károlyi kórházat is. Egy ilyen járvány idején mindenkit mozgósítani kell annak érdekében, hogy jól múködjön a rendszer".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: