2012-02-15 13:19:16• hírek • Póti Orsolya

Szakoktatás indul az új tanévtől

Február 14-én a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségen gyűlést tartottak a szakoktatásra vonatkozó határozatról, mely nemrégiben jelent meg a Hivatalos Közlönyben.

A szakmai gyakorlatra helyezi a fő hangsúlyt a tanügyi törvény részeként megjelent határozat, mely kétéves szakmai képzést tartalmaz. Ennek kapcsán tartottak gyűlést kedden a megyei tanfelügyelőségen.

Az új határozatot és az ezzel járó változásokat Roman Mariana, a szakoktatásért felelős szaktanfelügyelő mutatta be. Roman elmondta, a jelenlegi IX. osztályos diákok iratkozhatnak be a szakoktatás keretében indítandó osztályokba.

„A diákok a kétéves képzés első felében elméleti felkészítést kapnak, a második évben pedig az illető szakmák gyakorlati elsajátítására fektetik a hangsúlyt az oktatók. Ezeket az órákat az iskolák műhelyeiben, szaktantermeiben tartják majd meg. Szakképzés csak olyan tanintézményekben indítható, melyek rendelkeznek akkreditálással, vagy az ehhez szükséges felhatalmazással" - mondta el a szaktanfelügyelő.

Szatmár megyében eddig huszonkét ilyen osztály indítását jelezték, többek között Szatmárnémetiből, Szoporról, Avasfelsőfaluból, Lázáriból és Erdődről.

A szakképzést elvégzők kettes fokozati oklevelet kapnak, és ha ezután tovább akarnak tanulni, akár elméleti líceumba is beiratkozhatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: