2009-09-03 15:58:05• hírek • Ferenczi Noémi

Elbocsátják a hivatásos nevelőket

A Megyei Tanács hétfői ülésén hozott döntéseinek értelmében, komoly átszervezések várhatók a tanács alárendeltségébe tartózó szociális intézményekben. Ötven hivatásos nevelőt fognak elbocsátani.

Augusztusban hét hivatásos nevelőt bocsátottak el, ebben a hónapban még 18 nevelő elbocsátását tervezik, októberben pedig 15 nevelőtől fognak megválni. Öt-öt személytől pedig a novemberi és decemberi hónap folyamán - tudtuk meg Marc Adriantól, a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság igazgatójától. Azoknak a nevelőknek a munkaviszonyát is megszüntetik, akik csak egy gyermek nevelését vállalták. A nevelőknek lehetőségük van megtartani a gyermeket, azonban fizetés nem jár annak neveléséért, csupán napi tartásdíjat kapnak a gyermek korának függvényében. Fizetést csak abban az esetben kapnak, ha még egy gyermek nevelését vállalják. Ebben az évben közel 300 hivatásos nevelő volt alkalmazva, akik körülbelül 500 gyermekre vigyáztak.

A Megyei Tanács hétfői soros ülésén három szociális intézmény megszüntetését hagyta jóvá. A törvény értelmében, amennyiben a megyei önkormányzat nem képes ellátni ezeket a szociális feladatokat, a helyi önkormányzatnak kell átvállalnia azokat - magyarázta Csehi Árpád, a megyei tanácselnök.

Ahogyan arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, Szatmárnémeti önkormányzata két intézményt vett át, mégpedig a Robert és a Prichindel központot. A harmadik intézmény átvételére nem volt szükség, ugyanis az illetékesek úgy döntöttek, az Elena központban foglalkoztatott fogyatékos illetve süket-néma gyermekekről ezentúl saját szüleik fognak gondoskodni. A Robert központban gondozott értelmi fogyatékosokat a Langdon Down Egyesületnél helyezik el a Hans Lindner Alapítvány által felajánlott Crisan utcai ingatlanban, a Prichindel nappali központ gondozottjai számára pedig szociális bölcsődét létesítenek, mely az Ilişeşti utcai hajléktalanszálló épületében kap majd helyet.

A Prichindel központból 11 alkalmazottat, a Robert központból pedig öt alkalmazottat fog átvenni az önkormányzatt - tette hozzá Marc Adrian igazgató.


Ötven hivatásos nevelőt fognak elbocsátani
Ötven hivatásos nevelőt fognak elbocsátani


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: