2013-02-26 14:00:12• hírek • Póti Orsolya

Szakmai találkozón vettek részt a megyei könyvtárosok

Szakmai képzésre került sor február 25-én a Szatmár Megyei Könyvtárban a Romániai Könyvtárak és Könyvtárosok Egyesületének képviselőinek közreműködésével. A rendezvény keretében szó esett a Biblionet Országos Program kapcsán folytatott további fejlesztésekről is.

Február 25-én, hétfőn 10 órától az év első szakmai találkozójára került sor a Szatmár Megyei Könyvtár multimédiatermében, amelyen részt vettek a megye könyvtárainak munkatársai. A találkozó keretében a jelenlevőknek bemutatták az előző évben végzett felméréseket és ismertették az 2013-as évre szóló célkitűzéseket.

Angela Campian, a Szatmár Megyei Könyvtár vezetője többek között az új könyvtári szolgáltatások bemutatására fektette a hangsúlyt, illetve bemutatta azokat a módszereket, amelyek segítségével a könyvtárosok több látogatót vonzhatnak.

„Az elmúlt két évben sikerült komoly erőfeszítésekkel több jelentős projektet elindítani, ezáltal új, minőségi könyvtári szolgáltatásokat megvalósítani, és célunk, hogy tovább fejlesszük szolgáltatásainkat a megye összes könyvtárában és könyvkölcsönzőjében" - magyarázta Campian, aki a könyvtári anyag digitalizálásának fontosságáról is beszélt, hangsúlyozván azt, hogy a jövő könyvtárainak elengedhetetlen dokumentumai az elektronikus dokumentumok, mind állományvédelmi okokból, mind a felhasználók távoli hozzáférése biztosítása érdekében.

A képzés keretében szó esett a Biblionet Országos Programról is, melynek révén az elmúlt évben Szatmár megye könyvtáraiban is új számítástechnikai eszközökkel felszerelt termeket alakítottak ki, hogy ezáltal elősegítsék az információhoz való minél jobb hozzáférést.

A programba való bekapcsolódás igen hasznos volt, hiszen a megyében eddig közel 40 könyvtárat sikerült korszerűsíteni és olyan módszertani találkozókat is szerveztek, melyek keretében az új stratégiákról, illetve az új szolgáltatásokról világosították fel a könyvtárosokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: