2015-05-14 15:11:43• hírek • Szatmár.ro

Szakmai konferencia és vetélkedő A Magyar Nyelv Napjain

Szatmárnémetiben tartják a Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő döntőjét.

Erdély több megyéjéből is érkeznek magyartanárok pénteken Szatmárnémetibe, hogy részt vegyenek  A Magyar Nyelv Napjai címet viselő többnapos rendezvényen. Ennek nagy hagyománya van az oktatók között, a vándor-rendezvénynek legutóbb 2003-ban adott otthont Szatmárnémeti. A rendezvény keretében hasznos szakmai konferencián vesznek részt a pedagógusok, de a konferenciával mindig egy időben és egy helyszínen tartják a Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő döntőjét is. Ez pedig most sem lesz másképp!

Pénteken 15 órakor tartják a rendezvény megnyitóját a Dinu Lipatti Filharmónia termében, ennek keretében pedig átadják a Sütő András Nyelvőrzési Díjat is. A Szatmárnémetibe érkező IV.-XII. osztályos diákokat ezt követően könnyed programok várják, a tanárok számára viszont megkezdődik a szakmai konferencia, amelyen Nagy L. János egyetemi tanár és Egyed Emese tartanak majd előadást.

Május 16-án, szombaton az anyanyelvi vetélkedő keretében az V.-VIII. és a IX.-XII. osztályosok a Református Gimnáziumban, a IV. osztályosok pedig a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban vetélkednek majd. A nyertesek pontszáma a vetélkedőn elért és az előzetesen elkészített pályamunkákra kapott pontokból áll majd össze.

Az ünnepélyes díjkiosztásra vasárnap 12 órától kerül sor a filharmóniában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: