2014-06-05 17:36:56• hírek • Szatmár.ro

Szakmai képzés munkanélkülieknek és munkahellyel rendelkezőknek

Az Egyházmegyei Caritas a Nagyváradi Caritas Catolicaval és a Gyulafehérvári Caritasszal indít projektet.

Az Európai Szociális Alap által a 2007-2013 Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretén belül támogattt projektet indított útjára csütörtökön a szatmári Egyházmegyei Caritas szervezet. Mint azt Löchli Terézia Tündétől, a szervezet vezetőjétől megtudtuk, mindenképp egyedülálló ez a kezdeményezés, hiszen az ország három Caritas-szervezete vesz részt benne - a szatmáriak mellett a Nagyváradi Caritas Catolica és a Gyulafehérvári Caritas vesz részt a projektben. Ez egyébként a Partnerség a Munkaerőpiaci Esélyegyenlőségért nevet viseli, lefutási ideje pedig 18 hónap. A projektindítóra a Poesis Kulturális Központban került sor és többek között részt vett Altfatter Tamás alprefektus és Riedl Rudolf a Szatmár Megyei Tanács alelnöke is.

A program célcsoportját a veszélyeztetettnek tartott kategóriák képezik: olyanok, akik számára különösen nagy nehézséget okoz az elhelyezkedés vagy a pályakezdés, így például a hosszabb ideje munkanélküliek és a nők.

"Célunk az esélyegyenlőség és a nemek közötti, munkaerőpiacon fellépő különbségek és diszkrimináció leküzdése, 570, a nyugati és központi fejlesztési régiókból származó személy, többségében nő, szakmai képzésének és továbbképzésének támogatása a munkahelyek könnyebb megszerzése, illetve azok megtartása érdekében" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Löchli.

A projekt keretén belül 430 személyt képeznek ki a munkaerőpiacon leginkább igényelt munkakörökben. Legkevesebb 370 személy közülük, azaz 86%-uk szakképesítésben részesül majd a következő szakmákban: szociális munkás, gyermekfelvigyázó, otthoni idős- és gyermekgondozó, takarító. A képzések elvégzése megkönnyíti majd számukra a munkaerőpiacon való elhelyezkedést. Néhányan közülük vállalkozói kompetenciákat is elsajátíthatnak majd.

Három Caritas szervezet indított közös projektet

Ezen kívül 130 már alkalmazott személy fejlesztheti magát szakmáján belül és karriermenedzsmenti képzéseken vehet részt. 30 közülük a szociális szférában dolgozó személy, akik trénerek képzésén vehetnek majd részt, mely által karrierjükben előreléphetnek és tudásukat továbbadhatják másoknak is.

Legkevesebb 10 helyi és regionális médiaképviselő tanulhatja meg elméletben és gyakorlatban, hogy kell a női sztereotípiákat eltüntetni és a nemek közötti esélyegyenlőséget növelni a médiában.

A Szatmár megyéből érintett települések között szerepel: Szatmárnémeti, Erdőd, Nagykároly, Túrterebes, Ákos, Homoród, Mezőpetri, Szaniszló és Tasnád.

Három Caritas szervezet indított közös projektet

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: