2018-01-28 08:03:02• hírek • Szatmár.ro

Szakma Sztár 2018

Január 27-én, szombaton 10:00 órától zajlott a Szakma Sztár 2018 elnevezésű nemzetközi szintű szakmai verseny szatmárnémeti fordulója. 

A megmérettetésen Erdélyből hat megyéből 67 végzős szakiskolás tanuló vett részt, akik 12 szakmában képviseltették magukat. Szatmár megyéből az Unio – Traian Vuia Szakközépiskola három tanulója szállt versenybe a továbbjutásért víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő szakterületen. A verseny hazai lebonyolítását az RMPSZ vállalta magára.
 

A feladatok írásbeli részének teljesítésére a diákoknak két órájuk jutott. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai irányításával összeállított kérdéssorok érdekes szituációkat és feladványokat tartalmaztak. Az eredményhirdetésre a kódolt munkalapok kiértékelése után kerül majd sor. A szakmák legjobbjai hamarosan a regionális válogatón a magyarországi diákokkal versenyezve a középdöntőben és a döntőben is összemérhetik tudásukat.
 

A verseny következő szakaszában a megmérettetés elnevezése is változik, Szakma Kiváló Tanulója Versenyként lesz nyomonkövethető. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: