2013-06-19 14:55:06• hírek • Póti Orsolya

Szakképesítést szerezhetnek a szatmári elítéltek is

Egy interregionális projekt keretében összesen 800 fogvatartott szerezhet szakképesítést, amellyel szabadulásuk után könnyen elhelyezkedhetnek a munkaerőpiacon.

Szakképesítéssel járul hozzá a Temesvári Büntetés-végrehajtási Intézet, a Botosani Büntetés-végrehajtási Intézet és a Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet az elítéltek helyi közösségek életébe történő integrálódásához. A fent említett intézetekből összesen 800 fogvatartott vehet részt valamilyen tanfolyamon.

Erről a programról számoltak be a börtönök vezetői június 19-én a régi központban található Dana Hotel rendezvénytermében. A szakképzések egy interregionális projekt keretében zajlanak, melyben partner a szatmári és botosani börtön, a Temesvári Szakképző Iskola és a bukaresti Medlife cég.

A cél a programban résztvevő fogvatartottak felkészítése a közösség számára végzendő munkára, a munkaerőpiacon való könnyű elhelyezkedés szabadulás után, illetve az elítéltek visszavezetése a társadalomba.

A projekt révén 500 asztalost és építőipari munkást, valamint 300 állattartásban dolgozó szakmunkást képeztek. A program 100 roma nemzetiségű, 600 vidéki és 50, olyan személynek szól, akik egykor drogfüggőségben szenvedtek. További 50 olyan személy szerepel a projektben, akik nem tartoznak a fentebb említett kategóriákba.

A program már 2011-ben indult, és az eddigi résztvevőből 272 elítélt szerezte meg az építőipari munkás szakképesítést, az asztalosképzésen eddig 50-en vettek részt. A műanyag és alumínium asztalosságra eddig 50 elítéltet készítettek fel a 76-ból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: