2014-05-16 17:17:13• hírek • Szatmar.ro

Szakértőkkel egyeztethettek a gazdák Kismajtényban

A Szatmár megyei Kismajtényban a régió gazdáival és mezőgazdasági egyesületek képviselőinek részvételével szerveztek szakmai találkozót pénteken kora délután Nagy Tamás Péter mezőgazdasági államtitkár, valamint Jakab István, a magyar országgyűlés alelnöke, mezőgazdasági szakember felszólalásával. Az eseményen jelen volt Erdei D. István és Kereskényi Gábor képviselők, dr. Tilki Attila, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye országgyűlési képviselője, valamint Nagy Szabolcs, az időközi parlamenti választáson a 2-es választókörzetben induló képviselőjelölt, az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezetének ügyvezetője.

Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket és elmondta, hogy a változó pályázási lehetőségekre fel kell készíteni a Szatmár megyei gazdákat is, így az a legjobb, ha ezekről a módosításokról, valamint a stratégiai kérdésekről közvetlenül a szakértőktől értesülnek.

„Nagyon nagy örömömre szolgált, amikor a helyszínre érve megtudtam, hogy nem csak európai parlamenti választásra készülnek Szatmár megyében, hanem országgyűlési képviselőt is választanak jövő hétvégén. A magyar kormány is tudja, hogy az erdélyi magyaroknak nagyon fontos az, hogy minél több, szakmailag felkészült, rátermett képviselő lássa el az érdekképviseletet Románia parlamentjében" - kezdte beszédét Jakab István, a magyar országgyűlés alelnöke. Kitért azokra a lehetőségekre, amelyek a megjelent gazdákat érinthetik, kiemelve azt, hogy természetesen szükség van a határon átnyúló kapcsolatok megerősítésére, a gazda-gazda kapcsolatok támogatására, hiszen ezáltal is erősíteni lehet a Kárpát-medencei magyarságot.

„Ezek a találkozások mindenféleképpen nagyon fontosak. Szakpolitikusaink a különféle problémák orvoslása során képviselnek minket, önöket, mezőgazdászokat is. Május 25-én újra elérkezik az idő arra, hogy eszközökhöz jussunk az érdekképviseletünk terén. Éppen ezért arra kérek mindenkit, hogy használják ki, hogy itt vannak a szakembereink, Romániából és Magyarországról is, dolgozzunk közösen azon, hogy az érdekképviselet szakmai szinten is működni tudjon. Úgy leszünk igazán erősek, ha sokféle érdekképviseleti szál köt össze minket" - mutatott rá az érdekeink képviseletének fontosságára Nagy Szabolcs  képviselőjelölt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: