2019-09-24 12:09:36• hírek • Bajnai Botond

Szakértő szerint: A tíz elnökjelöltből háromnak van valós esélye a győzelemre

A tíz elnökjelöltből mindössze háromnak, a jelenlegi államfőnek, Klaus Johannisnak, a szociáldemokrata színekben induló Viorica Dancilanak és Dan Barnanak, a Mentsétek meg Romániát Szövetség vezetőjének van valós győzelmi esélye a november 10-ei romániai elnökválasztáson - mondta Pászkán Zsolt Románia-szakértő kedden az M1 aktuális csatornán.

Klaus Johannis érdeke az, hogy a szociáldemokrata jelölt kerüljön be a második fordulóba, hiszen Viorica Dancila kormányfő, Dan Barnaval ellentétben, nem a liberális szavazókat akarja megszólítani - tette hozzá.


Elmondta: elemzők szerint Viorica Dancilanak az is jó eredmény lenne, ha egyáltalán bejutna a második fordulóba. 
Ha Viorica Dancila ezt nem tudja teljesíteni, akkor valószínűleg vége szakad politikai karrierjének, hiszen Romániában bevett szokás, hogy a szociáldemokrata párt "széttépi megbukott vezetőit" - közölte a szakértő.


Viorica Dancila a női szavazókat próbálja megfogni, "a nemzet anyukájaként" kíván megjelenni, de erre készül a csak papíron létező Humanista Erő Pártjának jelöltje Ramona Ioana Bruynseels, akit Románia egyik legnagyobb médiamogulja támogat - tette hozzá. 


Ramona Ioana Bruynseels mellett még van néhány jelölt, aki bezavarhat az erőviszonyokba, ilyen Mircea Diaconunu színész, aki függetlenként indul, és az ukrajnai választásokból ismert Zelenszkij-effektust akarja megismételni Romániában - mondta Pászkán Zsolt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: