2019-10-28 10:22:30• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Szakadékba zuhant egy cseh turista Máramaros megyében. Hegyimentőkre volt szükség

A nagybányai sürgősségi kórházban kezelnek egy cseh turistát, akit a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka mentettek ki egy szakadékból, Máramaros megye hegyvidékén.


A cseh motorbiciklis egy off-road pálya megtétele közben zuhant szakadékba, mely következtében több sérülést, közöttük koponyasérülést is szenvedett.
 

A hegyimentők szerint a cseh motoros körülbelül 60 méter magasról zuhant be a szakadékba, szerencsére sikerült hamar beavatkozni, és még napvilágnál megkezdhették a mentést.
 

A hegyimentő csapatot egy SMURD-helikopter szállította a helyszínre, így gyorsan, és hatékonyan hajthatták végre a mentést.
 

„Versenyfutást futottunk az idővel attól kezdve, hogy megkaptuk a riasztást és a koordinátákat. A SMURD-helikopterrel volt szerencsénk, amely még napvilágnál a baleset helyszínére szállította a mentőcsapatot. (...) Az áldozat szakadékból való kihozatala kissé nehezebb volt, előbb felmérték az állapotát és stabilizálták, utána hozták fel a szakadékból. Elég bonyolult volt, mert mindez már az éjszaka folyamán zajlott” – nyilatkozta Dan Benga, a Máramaros megyei hegyimentő-szolgálat igazgatója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: