2009-11-04 10:52:00• hírek • Szatmar.ro

Szajonara Toyota

A Honda, a BMW és a Bridgestone után a Toyota is hátat fordít a Forma1-nek.

A világ legnagyobb autógyáraként ismert Toyota  a gazdasági világválság hatásai miatt úgy döntött, azonnali hatállyal kiszáll a Forma1-ből, jelentette be a japán gyár vezetősége szerda reggel. Az indoklás szerint a gyár fennállása legnagyobb válságát élte idén és a jelek szerint jövőre sem mutatkozik számottevő javulás.

A Toyota 2002 óta részese a száguldó cirkusznak, ám a hatalmas anyagi és technikai háttér ellenére az eredmények folyamatosan csalódást keltettek: mindössze három pole, 13 dobogós hely valamint a 2005-ben elért negyedik pozíció a konstruktőrök között.



A Toyota is kilépett a Forma1-ből


A Toyota kilépése nem számít igazán meglepetésnek, hisz már korábban több jel is erre utalt: a gyár birtokolta Fudzsi-i pálya már a nyáron jelezte, nem kívánja többé vendégül látni a Japán Nagydíjat. Timo Glock pedig hetekkel ezelőtt arról beszélt, hogy még nem került sor szerződése meghosszabbítására, mert egyáltalán nem biztos az istálló jövője sem. Ennek ellenére néhány nappal ezelőtt John Howett igazgató még arra panaszkodott, hogy a szerződtetni kívánt Kimi Raikkönen túl sokat kér...

A Toyota ezzel a Honda és a BMW után már a harmadik gyár, amely kiszállt a Forma1-ből. Sőt, figyelembe véve, hogy a napokban a Bridgestone gumigyár is viszavonulót fújt, így japán résztvevő nélkül maradt a száguldó cirkusz. Ráadásul a Suzuki, a Subaru és a Mitsubishi a ralinak fordított hátat az elmúlt periódusban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: