2010-05-13 12:50:45• hírek • Szatmár.ro

Szájápolási akció az óvodában

Csütörtökön délelőtt a helyes fogmosásról és a szájápolásról tanultak a szatmárnémeti 6-os számú óvodába járó gyerekek.

A helyes fogápolási szokások, a hatékony fogmosás elsajátítása volt a célja annak az egész napos programnak, amelyet a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság szakemberei szerveztek a szatmárnémeti 6-os számú óvodába járó gyerekeknek.
„A szófogadó gyerekek fogat mosnak" című egész napos program során a helyes fogmosási módszereket tanulhatták meg a kicsik, ugyanakkor vetélkedőn is részt vehettek, ahol hasznos információkat sajátíthattak el a szájápolásról.

A hatékony fogmosási technika korai elsajátítása nemcsak az ép fogak megőrzése és az ínygyulladás megelőzése miatt fontos, hanem azért is, mert a gyermekkorban rögzült szokások az egész élet során megmaradnak - mondta el portálunknak Nuszer Eleonóra, az óvoda vezetője, aki hozzátette, hogy a tanintézményben már a kilencvenes évek elején nagy hangsúlyt fektettek a kicsik higiéniai nevelésére, száj- és fogápolási felvilágosító akciót pedig ők szerveztek a városban elsőként.

A nap karnevállal zárult, amelyen a gyerekek természetes, újrahasznosított anyagokból készült, fogápolással kapcsolatos maszkokban parádézhattak.


A fogmosást és szájápolást népszerűsítik az óvodákban
A fogmosást és szájápolást népszerűsítik az óvodákban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: