2010-11-17 14:47:49• hírek • Szatmár.ro

Szaharai utazás és tevekirándulások

Nem csak a homokos tengerpartok és az all inclusive szállodák miatt érdemes ellátogatni Tunéziába, hanem az ország változatos fönicia és római emlékei, illetve a Szahara miatt is.

Az országba gyakorlatilag az év bármely szakaszába érdemes ellátogatni, mivel kibírhatatlanul rossz időjárást soha nem fognak tapasztalni. A legkedveltebb a június-augusztusi szezon, viszont olyankor jóval magasabb árakkal, és a látnivalók környékén óriási turistatömeggel találkoznak.

A legismertebb tunéziai városokat - Sousse, Monastir és Hammamet - az ország gyöngyszemeiként emlegetik. Ezekben a városokban bármilyen korosztály megtalálja a számára kedvező szállást és szórakozási lehetőséget. A novemberi hónap a népszerű városok megtekintése mellett, kifejezetten alkalmas egy hosszabb sivatagi túrához és tevekiránduláshoz. A kalandra vágyóknak ilyenkor érdemes felkeresni a Szaharát, persze néhány szakavatott vezető kíséretében.



A tunéziai Szahara délkeleti része beláthatatlan terület, amelyet itt-ott sóteknők és homokdűnék tarkítanak. Nyugati részét délen a nagy chottok alkotják, Douztól pedig a nagy homokdűnék tengere következik, amely a Nagy Erg homokhegyeibe megy át. Az egykor áruszállító tevekaravánok ma már turistákat visznek a hátukon Douz oázisából a nagy dűnékhez, ahonnan aztán az igaz homoktenger kezdődik. A sivatagba szervezet utak vezetnek dromedárháton, ahol majd sátrakban lehet éjszakázni.



Kisebb települések csak ott alakultak ki, ahol víz van: Douz, Tozeur, Nefta, Kebili stb. A jellegzetes szaharai oázisokat és a fehér homoktengert Kebili-Douz-El Faonar-Kebili útvonalon tekinthetik meg.

A Solarex Tours utazási iroda ügynökei elmondták: ha a szatmáriaknak is kedvük támad egy tunéziai utazáshoz, most azt all inclusive 643 euróból ússzák meg. Viszont, ha valaki év végére valami különleges utazásra vágyik, érdemes megfontolnia az utazási iroda karácsonyi-szilveszteri ajánlatait, mivel egy tunéziai út ebben az időszakban fél panziós ellátással 469 euróba, illetve all inclusive ellátással 500 euróba kerül.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: