2014-09-22 12:32:25• hírek • Szatmár.ro

Szabó Magda-mese a bábszínházi évad első bemutatója

Bárány Boldizsár címmel kerül színpadra a Szatmárnémeti Északi Színház Brighella Bábtagozatának első bemutatója, amely egy Szabó Magda-mese alapján készült előadás.

A meseszöveget Szász Ilona alkalmazta bábszínpadra, a produkció rendezője pedig Sramó Gábor, a pécsi Bóbita Bábszínház igazgatója, aki nem először dolgozik a szatmári bábosokkal, ugyanis a tavalyi évadban szintén ő vitte színre a nagysikerű, azóta több itthoni és magyarországi helyszínen megfordult Mesék a nyúlról és a rókáról című előadást. A Chandler-mesék alapján készült klasszikus bábelőadást egyébként az idén is felújítja a bábtagozat, hiszen több fesztiválra és kiszállásra viszik el.

Az évadkezdő bemutató bábjainak, jelmezeinek és díszletének tervezője Bodor Judit, aki évek óta a bábtársulat munkatársa. A Bárány Boldizsár bábjait Bandura Emese, Bandura Tibor, Nagy Anikó és Nagy Tamás kelti életre, meghívott színész-vendégként pedig Péter Attila Zsolt, a társulat prózai tagozatának művésze szerepel a produkcióban, aki az előadásban hangszeren is közreműködik.

„...az az ismerős alak,
piros cipő, zöld kalap,
vállán uzsonnáskosár...
Tudod, hogy ki. Ugye, tudod?
Bárány Boldizsár."

A bábjáték hőse, Bárány Boldizsár, a másokkal mit sem törődő, tetteinek következményeire fittyet hányó, iskolakerülő, sőt hazudni és lopni sem átalló, vásott kisbárány eljut a keserves bűnbánatig, a szeretetteli együttérzésig, és hősies erőfeszítéssel jó útra tér. Szabó Magda műve sziporkázó ötleteivel, játékos rímeivel, kivált pedig a jó és rossz küzdelmének példázatos ábrázolásával régóta az „alapmesék" közé tartozik.

A bemutató-előadásra bérletszünetben kerül sor szeptember 26-án, szerdán, délelőtt 10-től, Szatmárnémetiben, a Szakszervezetek Művelődési Házának kistermében. A bábtagozat szeretettel vár minden kedves nézőt: gyereket, nagyszülőt és szülőt, aki kíváncsi egy huncut kisbárány történetére. Belépők a színház Horea utcai jegyirodájában válthatók 10 lejes egységáron, hétköznaponként 10 és 17 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Művelődési Ház előterében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: