2009-03-08 10:49:40• hírek • Szatmár.ro

Szabó Károly az EP listán

A Szatmár Megyei Közigazgatási Palota nagy tanácstermében ülésezett idén először a Szatmár Megyei RMDSZ Megyei Képviselők Tanácsa (MKT).

Az MKT ülését Szabó István, az MKT elnöke vezette. Az ülésen jelen volt Csehi Árpád, a megyei RMDSZ elnöke, megyei tanácselnök, Günthner Tibor szenátor, valamint a különböző megyei települések képviselői, polgármesterei, alpolgármesterei.

Az ülés napirendjén a megyei szinten folyó tisztújítások ütemtervének megtárgyalása és a júniusban esedékes EP-választásra való felkészülés is szerepelt.

Az MKT döntése értelmében a szervezet megyei vezetőségében történő tisztújításra május 8-án kerül majd sor. Mivel ez az időszak szorosan kötődik az EP-képviselőválasztást megelőző kampányhoz az ülésen a májust megelőző periódus több részletét is megtárgyalták.

 

Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ megye elnökénak javaslata szerint a nemzeti összefogás listájára a megyei szervezet nevében egy szatmári jelöltet is nevesítenek. Felkérte Szabó Károly Ferencet, hogy vállalja ezt a feladatot. A 2008-ig szenátori tistséget betöltő nagykárolyi politikus elmondta, hogy örül a szervezet támogatásának, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének EP jelöltjeként reméli, hogy minél előkelőbb helyet foglalhat majd el a nemzeti összefogás listáján. Kihangsúlyozta, hogy eredményei és az utóbbi évek tapasztalatai szerint a Szatmár megyei szervezet megérdemelné, hogy állíthasson akár befutónak számító helyre is jelöltet a nemzeti összefogás listájára.

Csehi jelezte szavazásra bocsátotta a kérdést, Szabó Károly jelölését az MKT egyhangúlag támogatta. Az elnök táékoztatása szerint legkésőbb jövő hét elején erről a döntésről hivatalosan is értesítik az ügyvezető elnökséget és a központi kampánystábot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: