2011-08-16 23:48:27• hírek • Kocsis Zoltán

Szabics gólpasszt adott, szűkösen nyert az Arsenal

Kedd este öt mérkőzéssel vette kezdetét a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó selejtezőköre, ezeken a találkozókon összesen tizenöt gól esett - ezek közül egyet az est egyedüli magyar résztvevője, Szabics Imre készített elő.

A nap rangadóját Londonban rendezték, ahol az angol bajnokság tavalyi negyedik helyezettje, az Arsenal azt az Udinesét fogadta, amely az olasz pontvadászatot zárta a negyedik helyen. A két gárdát mindemellett egy igen különös dolog kötötte össze: a nyáron egyaránt elvesztették legnagyobb sztárjaikat, hisz az angolok 39 milliót kaptak Fabregasért, az olaszok pedig 26 millió eurót Sanchezért - egyaránt a Barcelonától.

A hazaiak remekül kezdték a meccset, Walcott már a 3. percben megszerezte a vezetést. Ezt követően Vermaelen előtt adódott még egy komoly lehetőség, majd Walcott lövésénél védett hatalmasat Handanovic kapus. Utóbbi jelenet azonban már a 91. percben játszódott le, addig ugyanis csak az Udinesének akadtak helyzeteik, ám di Natale egy ízben a felső lécet találta el, Szczęsny több ízben bravúrral védett (di Natale és Armero helyzeteinél), az Arsenal tehát a végén örülhetett a győzelmének.

Az egyetlen magyar pályára lépő, amint azt említettük, Szabics Imre volt, aki a Sturm Graz színeiben Boriszovban már a 12. percben gólpasszt adott Webernek. A fehéroroszok az 59. percben egyenlítettek ki Simic révén (akinek szintén van magyar kötődése, hisz korábban egy évet szerepelt a Kispest csapatában), ám összességében az osztrákok várhatják bizakodóbban a visszavágót.

Hatalmas meccset vívott egymással a Lyon és a Rubin Kazany. Az oroszok Djadjun révén már a 3. percben megszerezték a vezetést, ám ezt Gomis még a szünet előtt megfordította (még akkor is az övé a legfőbb érdem, ha a második gólját a becsúszva blokkolni próbáló Kverkveliának adták). A franciák végig fölényben játszottak, és a szünet után Briand növelte előnyüket. Az utolsó pillanatokban viszont elpuskáztak egy ezer százalékos ziccert, azzal bebiztosíthatták volna továbbjutásokat.

Minden valószínűség szerint megtette ezt a cseh Plzen, amely hatalmas meglepetésre 3-1-re nyert a tavalyi BL-csoportkör meglepetéscsapata, a Köbenhavn otthonában. Érdekesség, hogy a csehek az előző körben egy másik skandináv gárdát, a norvég Rosenborgot búcsúztatták - amely együttest a tavaly pont a Köbenhavn ejtette ki.

Pazar meccset vívott egymással a Twente és a Benfica is. A hazaiak de Jong bombájával gyorsan megszerezték a vezetést, amit Cardozo egy másik bombával egyenlített. Sőt, a portugálok Nolito révén a vezetést is megszerezték, amit Ruiz csak a hajrában tudott egalizálni - pedig a hollandok számtalan helyzetet alakítottak ki.

És ha már korábban szóba került a Barcelona: a katalánok második számú csapatától szerződtetett Nolito negyedik tétmérkőzésén negyedik gólját rúgta a Benfica színeiben.

Bajnokok Ligája, utolsó selejtezőkör, első meccsek (visszavágók egy hét múlva):

Rosenborg - Plzen 1-3
gólok: Ottesen (69.) illetve Ottesen (52., öngól), Pilar (59.), Fillo (79.)

BATE Boriszov - Sturm Graz 1-1
gólok: Simic (59.) illetve Weber (12.)
a vendégeknél Szabics Imre a 72. percig volt a pályán

Twente - Benfica 2-2
gólok: de Jong (6.), Ruiz (80.) illetve Cardozo (21.), Nolito (35.)

Arsenal - Udinese 1-0
gól: Walcott (3.)

Olympique Lyon - Rubin Kazany 3-1
gólok: Gomis (10.), Kverkvelia (40., öngól), Briand (71.) illetve Djadjun (3.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: