2009-12-09 12:04:22• hírek • Gozner Gertrud

Szabálytalanságok a fodrászszalonokban

A nagykárolyi és avasfelsőfalui fodrász és kozmetikai szalonokat vette górcső alá a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség. Az ellenőrzési akciókra a november 15 és december 4 közötti periódusban került sor.

A felkeresett szépségszalonok többségében számos szabálytalanságot tapasztaltak a felügyelők - nyilatkozta a sajtónak Valentin Breban, a hivatal vezetője. Többek közt lejárt szavatosságú arckrémeket, körömlakkokat és hajfestékeket találtak a felügyelők, amelyeket azonnal kivontak a forgalomból.

Ugyanakkor a szalonok többségében nem fertőtlenítik rendszeresen a munkaeszközöket, úgy mint a fésűket, hajkeféket, sőt, a koszos törölközőket egy helyen tartják a tisztákkal. A levágott hajat pedig a többi hulladékkal együtt műanyagzsákokba gyűjtik. A mulasztásokért 14 ezer lejre büntették a vétkes szépségszalonokat.

Ugyanebben az időszakban a fogyasztóvédők az autó akkumulátorokat forgalmazó üzleteket is ellenőrizték. Szinte minden esetben találtak valamilyen szabálytalanságot, ezért időlegesen 360 akkumulátort kivontak a forgalomból. A visszavont termékeknek hiányzott a garancialevele, nem volt megjelenítve az ára, illetve nem tartalmazott román nyelvű termékleírást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: