2019-09-04 11:30:10• hírek • Bede Emőke

Szabálytalan parkolás miatt bírságolták meg Szatmárnémeti alpolgármesterét

Azt követően, hogy az egyik helyi román nyelvű hírportál nemrégiben egy cikkben arról értekezett, hogy Szatmárnémeti alpolgármesterére nem vonatkoznak a törvények, azaz bátran parkolhat tilosban, Adrian Albu közösségi oldalán cáfolta a róla megjelent állításokat.

Mint írja, személy szerint ő lemondott a szolgálati autóhoz való jogáról, ugyanis úgy véli, hogy azoknak sokkal nagyobb hasznát veszik azokon az osztályokon, ahol alkalomadtán helyszíni kiszállásra van szükség. Ennek értelmében őt nem sofőr fuvarozza a városban, hanem saját autójával, egy Mercedes márkájú terepjáróval közlekedik. Így fordulhatott az is elő, hogy szeptember 2-án a Helyi Rendőrség emberei szabálytalan parkoláson érték a Pastravului utcában. Annak ellenére, hogy a hírportál szerint Albu egy figyelmeztetéssel megúszta a szabálysértést, kiderült, a Helyi Rendőrség emberei egy 290 lejes pénzbírságot szabtak ki rá, és megkapta az ezért járó büntetőpontokat is.


„Nem hívtak fel telefonon, hogy térjek vissza az autómhoz, és ha idő közben kiérkezett volna a lopóautó, akkor én is alávetettem volna magam a törvénynek. Hibáztam, mint bármelyik ember. A bírságot is ki fogom fizetni, csakúgy mint az elmúlt közel 40 évben bármikor, amikor hibáztam” – közölte Facebook-oldalán az alpolgármester. Az általa leírtak bizonyítására pedig a bejegyzéshez csatolta a helyszínen kitöltött jegyzőkönyvet is. 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: