2011-04-15 10:34:33• hírek • Szatmar.ro

Szabálytalan gólok kolozsvári derbije

Újabb hétközi bajnoki fordulót rendeztek a román labdarúgó élvonalban, a Liga1-ben, aminek kapcsán először is örömmel jelentjük, hogy a Román Professzionális Liga feltalált egy új rendezési módon: a non-stop focit. Április 1. és április 18. között ugyanis csak 5.-én és 8.-én nem rendeztek legalább egy bajnokit! Szerencse, hogy a szurkolók és a csapatok tudták követni a 23., 24., 25. és 26. forduló teljes összeolvadását....

A 26. játéknap egyik szenzációja, hogy egy héten belül másodszor sem tudott nyerni egyetlen bajnokaspiráns sem. Sőt, a listavezető Galac kikapott, aminek következtében a döntetlenező Temesvár megelőzte a bajnoki tabellán: a Duna-parti együttes a nyolcadik forduló óta vezette a tabellát.

A bajnoki címért küzdők közül a Vaslui nyitotta a táncot, a moldvai csapat még kedden csak 1-1-es döntetlent ért el Besztercén: bár Temwanjera révén a vendégek már a 8. percben vezetést szereztek, Bajenaru a szünet után büntetőből egalizált.

Döntetlent játszott a Temesvár is, amely három napon belül ismét a ráadás perceiben szerzett létfontosságú gólt: vasárnap Goga találata győzelmet, szerdán Zicu gólja döntetlent ért a Pandurii ellen, amely együttes jobban és veszélyesebben játszott, és Magera gólját követően Vranjes és Lemnaru révén fordítani tudott. A bánságiak ezzel a két hosszabbításbeli találattal három pontot szereztek.

Amely lehetővé tette, hogy megelőzzék a tavasszal önmaga őszi árnyékát produkáló Galacot: az „acélosok" az idei nyolc forduló alatt ugyanúgy három vereséget szenvedtek, mint a teljes őszi szezon során (18 forduló) és mindössze három meccset tudtak nyerni - és egyet kaptak ugye ajándékba a zöld asztalnál. A piros-fehér-kékek ezúttal a Steaua otthonában szenvedtek vereséget, a gólszerző a brazil Maicon volt, akit a rekordbajnok teljhatalmú ura verbálisan már többször „elzavart" a keretből.

A forduló legparázsabb mérkőzésének a kolozsvári rangadó ígérkezett, amelyet végül két bírói tévedés döntött el. Pontosabban nem döntötte el, mivel a játékvezetők előbb továbbengedték a lesről kimozduló Konét, aki megszerezte a CFR vezető gólját, majd a 93. percben Cojocnean lövése után a felső lécről a gólvonalra pattanó labdáját „nézték be". A találkozó ismét bebizonyította, hogy a címvédő CFR mozdonya idén csak egy rossz kínai hamisítvány. Annak ellenére, hogy Mendy már negyed óra után a kiállítás sorsára jutott, az újonc Universitatea, főleg a második félidőben, többet tett a győzelemért, Bostina és Cristea révén kétszer is eltalálta a kapufát.

Tizennyolc forduló után tehát immár nem a Galac, hanem jobb gólkülönbségének köszönhetően a Temesvár áll a tabella élén, a két 52 pontos együttest a 48 pontos Vaslui követi. A 43 pontos Dinamo és a Steaua valamint a 42 pontos Rapid alkotja a derékhadat, míg a CFR 34 pontjával a kilencedik, az Universitatea pedig egy hellyel és két ponttal lemaradva követi a címvédőt.

A 26. forduló eredményei:
Dinamo
- Urziceni 3-1
gólok: Mehmedovics (19.), Danciulescu (28.), Bakaj (92.) illetve Mihalcea (83.)

Beszterce - Vaslui 1-1
gólok: Bajenaru (64., 11-es) illetve Temwanjera (8.)

Astra - Sportul 1-0
gól: Fatai (56.)

Medgyes - Dinamo 0-0

Temesvár - Pandurii 2-2
gólok: Magera (62.), Zicu (90.) illetve Vranjes (38.), Lemnaru (48.)

Steaua - Galac 1-0
gól: Maicon (25.)

Craiova - Marosvásárhely 2-1
gólok: Fl. Costea (7.), Subotic (40.) illetve Raduta (28.)

Branesti - Rapid 0-0

Kolozsvári CFR - Kolozsvári Universitatea 1-1
gólok: Koné (24.) illetve Cojocnean (92.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: