2010-11-27 15:09:31• hírek • Tóth Klarissz

Szabadulj meg a hátfájdalomtól

Sokféle tornával próbálkoztál, mégsem találtad meg a számodra legmegfelelőbb mozgásformát? Nem akarsz ugrabugrálni, egyik sport sem elég motiváló számodra? Valami teljes újszerűre vágysz, amely nem kínszenvedést, hanem az öröm forrását jelenti, ebben az esetben neked ajánljuk a PrimaGym aerobic, cycling & fitnesz center Pilates (pilátesz) óráit.

Szakmeghatározás szerint, a Pilates a mélyrétegű törzsizmok nyújtására és erősítésére szolgáló, egész testet átmozgató tudatos mozgásforma, melynek alapjait Joseph Hubertus Pilates fejlesztette ki, időközben közel 500 különböző mozdulatsorrá csiszolgatta és bővítette. Pilates úgy vélte, „csak annyi idős vagy, amennyi a gericoszlopod." A gyakorlatok lényege az izmok egyenletes megmozgatása és terhelése, ezáltal a teljes izomzat erősíthető. A PrimaGymnél, Nistea Simona BodyArt, aerobic és pilates oktató irányítása alatt, ezt a mozgásformát bárki kipróbálhatja. A pilates a nyugati fitneszirányzat elemeit tökéletesen ötvözi a balett-, illetve a római és a görög edzésmódszerek elemeivel, a jógával, ezáltal nemcsak a testtartást javítja, de a lélek és a test harmóniáját is megteremti.

Annak ellenére, hogy a gyakorlatok nem igényelnek nagy erőkifejtést, kiválóan erősítik a törzs izmait, megdolgoztatják a mélyen fekvő izmokat. Amennyiben a mélyen fekvő izmok jó állapotban vannak, minden oldalról megtámasztják a gerincoszlopot, ezáltal tehermentesíthetjük azt. A heti rendszerességgel végzett gyakorlatok segítségégével megelőzhetjük a gerinc- és hátproblémák kialakulását illetve jobb testtartást érhetünk el. További pozitívuma, hogy a testarányok is átalakulnak, a csípő karcsúbbá válik, a has pedig laposabbá. A gyakorlatok közben nagy szerepe van a speciális légzéstechnikának illetve annak koordinálásának, ezáltal a szervezet oxigénellátása is növelhető.

A gyakorlatok lépésről lépésre épülnek fel, miközben rengeteg energiát szabadítanak fel a szervezetben. Tévedés azt gondolni, hogy a pilates kifejezetten női torna, hiszen kiötlője is férfi volt, aki az I. világháborús katonák rehabilitációjának céljából fejlesztette ki speciális módszerét. Az évek során pedig profi élsportolók, boxolók és rendőrök is edzésben tartották magukat ezzel a mozgásformával.


Pilates úgy vélte, „csak annyi idős vagy, amennyi a gericoszlopod”

Pilates úgy vélte, „csak annyi idős vagy, amennyi a gericoszlopod”


Szabadulj meg a rossz beidegződött mozgásmintáktól, és tartsd formában a gerinced pilates által

A pilatest a minőség tornájának tartják, ahol nem a gyakorlatok végtelenségig történő ismétlése a lényeg, hanem azok helyes kivitelezése. A kecses és lágy mozdulatokból adódóan, a pilates kivalló feszültség- és stresszoldó hatású, többek között az alvászavarok megszüntetésében és a csontritkulás megelőzésében is segít. A gyakorlatok életkortól függetlenül, várandósan és idős korban is végezhetők. A mozdulatsorok kivitelezésekor a természetességre kell törekedni. A végeredmény: szálkás izmok, hajlékony és erős gerincoszlop, karcsú testalkat, rugalmas test, formás popsi, feszes comb, lapos has, egyszóval a pilates olyan, mint egy „láthatatlan test-formatervező." Próbáld ki te is!


Szabadulj meg a hátfájdalomtól

Szabadulj meg a hátfájdalomtól


Pilates a PrimaGymnél: jobb testtartás, jobb közérzet és látványos alakformálás

Pilates a PrimaGymnél: jobb testtartás, jobb közérzet és látványos alakformálás


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: