2014-08-13 16:43:05• hírek • Szatmár.ro

Szabadtéri szimfonikus koncertet tartanak csütörtökön

Augusztus 14-én 20 órai kezdettel az új főtéren zenélnek a Dinu Lipatti Filharmónia zenekarának tagjai.

A Dr. Fátyol Rudolf vezette Dinu Lipatti Filharmónia a hagyományokhoz híven idén is tart szabadtéri szimfonikus koncertet. Erre csütörtökön, augusztus 14-én 20 órai kezdettel kerül sor - ezt a dátumot valószínűleg sok szatmári bekarikázta már a naptárában.

A zenekar a komolyzene gyöngyszemeiből válogat, a szimfonikusokat pedig Franz Lamprecht, a filharmónia állandó karmestere fogja vezetni. A közönséget nyolcszáz szék várja a megyeközpont új főterén, hogy a lehető legnagyobb kényelemben hallgathassák meg a remeknek ígérkező koncertet.

Emellett persze a Szakszervezetek Művelődési Házának lépcsőin játszó zenekart jól lehet majd látni és természetesen hallani a töltés lépcsőiről is, így bőven lesz ülőhelye mindenkinek. Akkor is, ha az elmúlt évek nézőszámához hasonlóan idén is nagyjából háromezren fognak megfordulni az új városközpontban a koncert apropóján.

A tervek szerint nem marad el idén sem a kis tűzijáték, ami megkoronázza a mindig fantasztikus hangulatú koncertet. Már csak az időjárás kell megfelelő legyen, de ha véletlenül esősre fordul az idő, a szervezőknek arra az esetre is van tervük: a Filharmónia előadótermébe költöztetik a koncertet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: