2013-05-15 09:58:00• hírek • MTI

Szabadságot vesz ki a Borboly Csaba

Egy hónapig nem láthatja el a Hargita megyei önkormányzati elnöki teendőit, ezért szabadságot vesz ki az önkormányzattól, és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Csík területi irodájában folytatja politikai tevékenységét - mondta az MTI-nek kedden délután Borboly Csaba, a 24 órás őrizetbe vétel után szabadon bocsátott önkormányzati elnök.

Borboly Csaba valószínűnek nevezte, hogy a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) fellebbez a Marosvásárhelyi Táblabíróság által hozott - a 29 napos letartóztatását elutasító - határozat ellen. Ez esetben az önkormányzati elnöknek a jövő héten ismét bíróságon kell megvédenie igazát. Azt is megjegyezte, hogy a kedden hozott ítélet értelmében csak hatósági jóváhagyással hagyhatja el Csíkszeredát, és nem szabad felvennie a kapcsolatot az ügy többi gyanúsítottjával.

Elmondta, hogy honlapján olyan információkat kíván közölni a meghurcoltatásáról, amelyek nem befolyásolják bírósági ügyének menetét.

Ki nem mondva is utalt azokra a kormányzati forrásokra, amelyeket minden esztendőnek a végén lehetett csak lehívni, ugyanakkor az év végéig el is kellett számolni azokkal. Sokszor ezért ezek a pénzek megmaradtak. "Az ügynek éppen az a lényege: négy éven keresztül sikerült több mint 50 kilométer utat leaszfaltoznunk Hargita megyében, mégpedig úgy, hogy az év végén, amikor a kormánynak már nem kellett a pénz, elhoztuk a megyébe" - foglalta össze az ellene felhozott vádak hátterét a tanácselnök. Sokszor már szinte havazott, amikor aszfaltoztak, de az utak elkészültek, lehet közlekedni azokon - tette hozzá.

Borboly Csaba megállapította: a baj az elvégzett munka "papírozásából" (iratokkal való "lefedéséből") ered. "Az aszfalt ott van, ha az aktákban valami tévedés lenne, az nem börtönbüntetésre okot adó vétség" - jelentette ki a tanácselnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: