2016-10-11 08:01:06• hírek • MTI

Szabadon távozhatott Kolozsvár alpolgármestere

A romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) hétfőn házkutatásokat tartott kolozsvári lakásokban, cégeknél és hivatalokban. Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere a Digi24 hírtelevíziónak elmondta: az ügyészek a választási kampányának a finanszírozására vonatkozó információkat, dokumentumokat gyűjtenek.

Az Agerpres hírügynökség idézte az alpolgármestert, aki szerint az ügyészség a lakásán is házkutatást tartott, és elvitte a jegyzetfüzeteit és a számítógépét.

"Esetleges összefüggéseket keresnek a kampányfinanszírozás és a polgármesteri hivatal keretében végzett adminisztratív tevékenységem között" - idézte az alpolgármestert a hírügynökség.

A Maszol.ro portál arról számolt be, hogy az ügyészek az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének a székházát is felkeresték. Csoma Botond megyei RMDSZ-elnök is arról tájékoztatta a portált, hogy az ügyészek a választási kampánnyal kapcsolatos iratokat vizsgálják a szövetség könyvelői irodájában.

Horváth Anna az egyik közösségi oldalán közölte, hogy az ügyészség a 2014-2016 közötti időszakban feltételezetten elkövetett rendellenességek után nyomoz, és a polgármesteri hivatalban, illetve két tanácsadója lakásán is házkutatást tartott.

"2012 óta vagyok Kolozsvár magyar alpolgármestere. Ez idő alatt törvényesen jártam el minden egyes ügyben, tisztességesen végeztem a munkám. Azt várom, hogy az ügyészség ugyanilyen tisztességgel tegye az övét" - mondta az alpolgármester, aki a júniusi választásokon a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kolozsvári polgármesterjelöltje volt.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a magyar közmédiának elmondta: értetlenül áll a történtek előtt, de az RMDSZ-nek nincs rejtegetnivalója a hatóságokkal szemben. "Ott van minden dokumentum, mindent megnézhetnek, elvihetnek". Az RMDSZ elnöke reményét fejezte ki, hogy a vizsgálat végén az ügyészek is meggyőződnek arról, hogy sem Horváth Anna, sem a RMDSZ Kolozs megyei szervezete nem követett el törvénytelenséget.

Horváth Annát a nyomozók délután az ügyészségre vitték, ahonnan többórás kihallgatás után este szabadon távozhatott. Az alpolgármester a DNA kolozsvári székháza előtt várakozó újságíróknak azt mondta, hogy a bűnügyi vizsgálat zavartalan lefolytatása érdekében nem kíván nyilatkozni sem arról, hogy milyen minőségben hallgatták ki, sem pedig arról, hogy hoztak-e intézkedéseket ellene.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: