2008-10-23 20:22:29• hírek • Szatmár.ro

A forradalom mártírjaira emlékeztek

Csütörtökön délután az 1956-os forradalom 52. évfordulója alkalmából a Szent István Kör ünnepi megemlékezést szervezett.

Az 1956-os forradalom Magyarország népének a sztálinista diktatúra elleni forradalom és a szovjet meg­szállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi megyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. Ez a nap a budapesti diákok békés tün­te­té­sével kezdődött, a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával feje­ződött be november 10-én.

A szatmárnémeti ünnepi megemlékezésen Bura László tanár tartott előadást az '56-os eseményekről. Összefoglalta, hogyan zajlottak az események Közép-Európában, valamint azt, hogy az akkori Csehszlovákia milyen kitüntetett figyelemmel kísérte a magyarországi eseményeket.

Az előadás helyszíne az RMDSZ-székház volt. Miután Bura László megtartotta előadását a hallgatóságnak volt lehetősége kérdéseket intézni az előadóhoz. Az ünnepi megemlékezés lezárásaként, Bura László elmondta, méltán lehetünk büszkék '56 mártírjaira, hiszen magatartásukkal a mai napig példát mutatnak a 20. századik ember számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: