2012-01-31 08:45:48• hírek • Blikk.hu

Szabadlábon Ambrus Attila

„Nem tudom" - szűkszavúan ezt válaszolta Ambrus Attila arra a kérdésre, hogy mit csinál az első napon, miután kijött a börtönből. Január 31-én, három óra óta szabad ember a Viszkis rabló, aki 200 millió forinttal rövidítette meg a bankokat a kilencvenes évek végén.

Kedden hajnali 3 óra körül egy sárga furgonban szállították a szabadság felé a Viszkis rablóként elhíresült Ambrus Attilát. A teljes magyar sajtó felvonult Sátoraljaújhelyen, ahol a börtönt körbevették az operatőrök, fotósok és újságírók, de sok lehetőséget nem kaptak a kibontakozásra, Ambrust pillanatok alatt eltüntették a járműben a hátsó kijáratnál, és elviharzottak.

Tíz évvel ezelőtt, 2002. szeptember 26-án az akkori Legfelsőbb Bíróság (LB) másodfokú, jogerős ítéletében tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte Ambrus Attilát, az ítélettel az LB két évvel súlyosbította a Fővárosi Bíróság első fokon kiszabott 15 éves szabadságvesztés büntetését, valamint a jogi minősítést is több ponton megváltoztatta.

Az eljárás adatai szerint Ambrus Attila posta- és bankfiókok, utazási irodák ellen elkövetett támadásaival összesen mintegy 200 millió forintot rabolt 1999-ig hét év alatt.

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: