2009-10-28 13:34:37• hírek • MTI

Szabadítsanak meg az anyósomtól!

"Anyósmentesítést" kért a rendőrségtől végső kétségbeesésében Romániában egy kovásznai asszony - ez csupán egyike a 112-es telefonszámra érkezett furcsa kéréseknek.

A nő bánatosan ecsetelte, hogy férjének édesanyja már egy hónapja náluk lakik, holott csak öt napra érkezett. A rendőrök együttéreztek a panasztevővel, jogosnak is találták felháborodását, de nem tehettek semmit, hiszen nincs törvény a vendégszeretettel visszaélő anyósok kilakoltatására - olvasható a Krónika és az Új Magyar Szó című romániai napilap internetes oldalán a megyei rendőrparancsnok közlésére hivatkozva.

Corneliu Campeanu arról az esetről is beszámolt, amikor egy nő éjszaka pánikba esve kért segítséget, mert egy idegen tartózkodott a lakásában. A törvény őrei a helyszínre érkezve betörték a lakás ajtaját. A konyhában talált férfit leteperték, előkerítették a rémült asszonyt. A nő meglepődve azonosította a saját férjét, akit korábban nem ismert meg a sötétben.
Ugyancsak kovásznai eset volt, amikor két jó barát a kocsmában állapodott meg abban, hogy egyikük beszereli a barátja új bejárati ajtaját. Másnap a tulajdonos távollétében elkezdték a munkát, kiemelték helyéről a régi ajtót, azonban eltévesztették az emeletet, egy szinttel lejjebb kezdek el dolgozni. Az alsó szomszéd betörés vádjával tett feljelentést ellenük, és csak nehezen sikerült tisztázni a félreértést.

Szakértők szerint bár megmosolyogtatóak ezek a bejelentések, sokszor nehezítik a rendőrség munkáját, és elvonják a figyelmet a komoly esetekről.

A telefonálók gyakran nem mérik fel, mikor és miért indokolt telefonálni. A kovásznai megyeszékhelyen, Sepsiszentgyörgyön él például az az aggódó állampolgár is, aki rendszeresen telefonál a 112-es sürgősségi számra azért, mert a szomszédja "mérges gázokat ereszt a lakásába". A megyei rendőrök segítségét kérte egy autóstoppos, mert az őt szállító autóban felejtett egy csomag csirkecombot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: