2012-03-07 15:04:42• hírek • Sajtóközlemény

Szabadelőadásban a Valahol Európában

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata bérletszünetes előadásként is műsorára tűzi Dés László - Nemes István - Böhm György - Korcsmáros György - Horváth Péter Valahol Európában című nagysikerű musicaljét, így azok, akik nem rendelkeznek színházbérlettel, vagy azok, akik újra meg szeretnék nézni a számos gyerekszereplőt felvonultató produkciót, megnézhetik azt március 16-án, este 7 órától a színház nagytermében.

A felnőttek 18 lejes, a diákok és nyugdíjasok pedig 12 lejes áron válthatnak jegyet a színház jegypénztárában hétköznaponként 10 és 17 óra között, szombaton 10 és 13 óra között, vagy előadás előtt egy órával. Az érdeklődők a Valahol Európában című előadásra interneten keresztül is foglalhatnak helyet, a www.biletmaster.ro oldalon.

A komoly közönségsikernek örvendő produkció rendezője Balogh Attila, a szatmári teátrum fiatal, tehetséges rendezője, akit idén a sepsiszentgyörgyi Szophoklész: Trakhiszi nők című előadásáért a Román Színházi Szövetség (UNITER) debüt-díjra jelölt.

A Valahol Európában története a második világégés végén játszódik, és elhagyatott lurkók csapatával találkozhatunk benne, amely az utcákon kóborol, fosztogat, ennivalót keres. Olyan csavargó suhancok ők, akiknek semmijük sincs, és sokuknak nem is volt soha semmije.

A bandába verődött gyerekek egy romos kastélyban találnak menedéket, ahol a híres karmester, Simon Péter is él. Először, mivel „felnőtt", tehát „ellenséget" látnak benne, fel akarják akasztani, ám a zenész és a gyerekek között hamarosan barátság szövődik, melyben Simon Péter emberi tulajdonságain túl, a zene varázsának is kiemelkedő szerepe van. Amikor az ellenük hergelt falusiak megtámadják a kastélyt, együtt védik meg a várat, és közösen harcolnak a fogságba esett gyerekek kiszabadításáért. Időközben véget ér a világháború, és a karmester az ódon kastélyt hivatalosan is a gyermekek otthonává teszi. Számkivetettek találnak így egymásra, küzdenek a túlélésért, a fennmaradásért, és kapnak esélyt a felnőtté válásra. Elszánt küzdelmük a nézőben mélyen élő, örök humánumot szólaltatja meg.

Az egész estés családi musical zenéje, szövege, látványának ereje felkavaró, és elhinnünk engedi, hogy egykor olyan Európa születhet, amelyben érdemes gyereknek lenni, felnőtté válni.

Az előadást román felirattal játssza a társulat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: