2008-04-18 14:54:58• hírek • István Löchli

Rekordlétszám az idei első állásbörzén

 A legnagyobb érdeklődés a külföldi álláslehetőségek iránt volt.

Péntek délben tartotta az idei első állásbörzéjét a Szatmár Megyei Munkaerő- foglalkoztatási Ügynökség a strand mellett található Termál vendéglőben, de párhuzamosan Nagykárolyban is zajlott hasonló találkozó.

A pénteken megrendezett állásbörzét a tizenegyedik alkalommal hirdették meg, de annyi érdeklődő, mint pénteken, még soha nem volt. Az eseményen jelen volt az ügynökség külföldi munkalehetőségekkel foglalkozó tanácsadója, aki amellett, hogy információval szolgált arról, hogy milyen jogi feltételek mellett lehet dolgozni más EU-s országokban, több álláslehetőséget is felkínált az érdeklődőknek. Talán ennek tudható be,  hogy a legnagyobb érdeklődés éppen a külföldi munkák iránt volt. 

A megjelent cégek  Szatmárnémetiben 503, Nagykárolyban 110 állást kínáltak fel, de mint minden alkalommal, idén is a legnagyobb kereslet a szakmunkások iránt volt, csupán csak 35 állás betöltésére kerestek felsőfokú végzettségű alkalmazottat.

Doina Iura, a Szatmár Megyei Munkaerő foglalkoztatási Ügynökség vezetője nyitó beszédében elmondta, a nagy sikerre való tekintettel gyakrabban fognak hasonló jellegű eseményeket szervezni, ugyanis a munkavállalók mellett a cégeknek is szükségük van az állásbörzére, mivel egyre nehezebb megfelelő munkaerőt találni.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: