2014-09-03 15:26:05• hírek • Szatmár.ro

Szabad helyek a BBTE kihelyezett tagozatán

Közigazgatáson államilag támogatott helyek is várnak betöltésre, a tanítóképzőn csak fizetéses helyek vannak.

Szerdán rövid sajtótájékoztatót tartott a BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett tagozatának székhelyén Dr. Végh Béla adjunktus. Az Óvodai és Elemi oktatás Pedagógiája szakirányon nappali tagozaton 14 költségtérítéses hely maradt betöltetlenül, ugyanezen a szakon, levelező tagozaton még 22 üres helyre várnak jelentkezőket. Akik érdeklődnek a pedagógia iránt, azok szeptember 5-én és 6-án jelentkezhetnek, illetve iratkozhatnak be a felsőoktatási intézménybe, mindkét nap 9 és 13 óra között az egyetem Petőfi Sándor utcai székhelyén, az egykori kaszárnya épületében.

A felvételi-jegy az érettségi-vizsgán elért átlagból és a szeptember 8-án megirandó anyanyelvi és kompetencia felmérőn elért jegyből áll össze. Az írásbelin helyesírási, szövegértési, szövegalkotási és alapvető matematikai műveletekből álló tételek szerepelnek.

Az egyetem Közigazgatás szakán a nyári felvételit követően magyar tagozaton még államilag támogatott helyek is vannak szabadon. Román szakon 30 fizetéses hely, magyar tagozaton 9 államilag támogatott és 35 fizetéses hely várja a jelentkezőket. Román szakon további 19 hely vár betöltésre levelező tagozaton.

Ezekre a helyekre szeptember 5 és 8 között lehet beiratkozni, hétvégén 9 és 13 óra között, hétköznaponként pedig 9 és 15 óra között. A felvételin az érettségi átlag lesz a döntő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: