2017-09-12 14:56:58• hírek • Szatmar.ro

Szabad az út a 26,8 millió eurós fejlesztések számára

Fontos értesítést kapott hétfőn a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.  Az Észak-Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR) vezetősége arról tájékoztatta az önkormányzat képviselőit, hogy “megfelelőnek és elfogadhatónak” találták Szatmárnémeti Municípium Városfejlesztési Stratégiáját és Szatmárnémeti Fenntartható Mobilitási Tervét.

Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy a fejlesztési ügynökség 26,8 millió euró összértékű fejlesztéseket hagyott jóvá, melyeket 2018. és 2020. között hívhat le a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

Az operatív és hatékony munkának köszönhetően így Szatmárnémeti nem csak távoli megfigyelője, hanem haszonélvezője is lesz az uniós forrásokból finanszírozott beruházásoknak, ellentétben az utóbbi négy évvel.

„Mindig is hangsúlyoztam, hogy az európai uniós finanszírozások lehívását tekintem az egyik lefontosabb feladatomnak. Ha hasonlattal akarok élni, azt is mondhatom, ma beértük a korábban lekésett vonatot. Szerencsénk, hogy az ügynökségnél pár hét alatt jóváhagyták a városfejlesztési stratégiát és a mobilitási tervet, hiszen csak nemrég, augusztus 17-én fogadta el a városi tanács, miközben ennek évekkel ezelőtt meg kellett volna történnie. Így megnyílt az út előttünk, hogy 26,8 millió eurónyi uniós pénzt fordítsunk Szatmárnémeti fejlesztésére.” – fejtette ki Kereskényi Gábor polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: