2011-03-27 18:33:24• hírek • MTI

Szabad Sajtó Díjban részesült Markó Béla

Szabad Sajtó Díjban részesült Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) volt elnöke, aki a hétvégén Marosvásárhelyen vehette át a kitüntetést.

A díjat Földes György, a magyarországi Szabad Sajtó Alapítvány elnöke adta át egy rendezvény keretében. A rangos kitüntetést 1994. óta minden évben azoknak a közéleti személyiségeknek adják, akik munkásságuk révén jelentősen hozzájárultak a vélemény- és sajtószabadság fenntartásához, kiteljesítéséhez. Az RMDSZ volt elnöke mellett az idén Martin Schultz, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának német vezetője is Szabad Sajtó Díjban részesült.  

Az alapítvány elnöke - aki a Politikatörténeti Intézet vezetője - és Gálfalvi Zsolt irodalomkritikus is egyaránt úgy értékelte: Markó Bélát nemcsak politikai tevékenysége, hanem évtizedes szerkesztői, irodalmi és közírói munkássága is külön érdemessé teszi a díjra.

Földes György közölte: a kitüntetést minden évben március 15-én, a budapesti Pilvax kávéházban adják át, de mivel Markó Béla nem lehetett jelen a rendezvényen, fontosnak tartotta, hogy a kitüntetést Erdélyben, személyesen adhassa át az írónak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: