2006-03-13 13:20:23• hírek • Szatmar.ro

Svédországi túrné

Dancs Annamari a svédországi túrnéjáról  nyilatkozott a Szatmár.ro-nak.

Dancs Annamari - Koncertkép VaxjöbőlNemrégiben ért véget svédországi túrnéja. Miért pont Svédország?

- Harmadik alkalommal turnéztam Svédországban, az ott élő magyarok országos szövetségének meghívására.7 állomásos turnénk volt:Halmstadt, Kristianstadt, Jönköping, Vaxjö,Malmö, Ljungby és Helsingborg. Ezúttal is egy zenekar kísért el, hiszen az ilyen koncerteken nem csupán a saját dalaimat szoktam énekelni. Mivel vegyes korosztályú közönségről van szó, így sok nosztalgiadalt tűztünk műsorra, illetve egy különleges operettmixet iselénekeletem- egyébként ez a végzetségemhez kötődő műfaj, hiszen a Kolozsvári Zeneakadémia 5.éves canto szakosa vagyok. 

Miért pont Svédország?

- Nagyon sok magyar él kint akiknek nagyrésze a   80-as években telepedett ki.Érdekes, hogy mi minden városban  találkoztunk régi ismerősökkel, barátokkal vagy éppen rokonokkal, így a  vendégfogadásokban nem szűkölködtünk. Egyébként nekem kitűzött  célom, hogy olyan távol élő magyarokhoz is eljussak, akik ritkán  hallanak magyar zenét, előadást, igazi élmény számomra az ilyenfajta  fellépés.

Milyen volt a fogadtatás az ottani rajongók részéről?

Meglepetés Helsingborgban

- Nagyon szerettek bennünket, volt úgy hogy a 2-3 órásra tevezett koncert bulivá alakult át és nem engedtek le a színpadról, amolyan házibulis hangulatba ment át a komoly hangvétellel kezdődő est. A  dalaim nagyrészét már ismerték,egyrészt az előző lemezeimről, másrészt  a Duna tv-n, Atv-n  Cherrymusicon már láttak, viszont azért voltak meglepetésdalaim is. Sőt, Helsinborgban, az utolsó koncertemen engem lepett meg a közönség, ugyanis loszimatolták hogy közeledik a születésnapom és koncert közben meleptek egy csokor rózsával és egy ajándékcsomaggal.  Amúgy nemcsak a koncerteken mutatták ki rajongásukat, hanem  hétközben is,amikor nem voltak koncertek és hivatalosan is  lazsálhattunk.Ilyenkor sok volt a meghívás baráti összejövetelekre,  vagy  elvittek uszodába, a jönköpingi Roselundba, ahol Európa  Bajnokságokat is rendeztek. Egy másik estén bowlingozni mentünk, amit  nagyon élvezett a társaság, ugyanis a tekepálya teljesen  disco-hangulatban volt kivilágítva és a '70-es évek nagy  disco-slágerei mentek... ez roppant hangulatos volt!

Mik a további  tervek?

Dancs Annamari a túrné szervezőjével, Molnár Gergellyel- Most, hogy ilyen hosszú út után hazaértünk egy kis pihenőt fújtam magamnak- na nem olyan hosszú időre, hiszen az én szakmámban nincs megállás! Most egy élő-zenekaros projekten dolgozunk, azaz felfrissítjük, hiszen nekem már 4 évvel ezelőtt volt élőzenekaros fellépésem. Sajnos akkor nem igazán volt kifizetődő, és a koncertszervezők is inkább  a fél-élőkoncertes megoldást válaszották. De most úgy érzem , hogy végre beérett a dolog, így a nyár folyamán a nagyobb felépéseimen egy 6 tagú zenekar fog majd kísérni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: