2013-06-25 14:32:32• hírek • Kocsis Zoltán

Svájci támogatással kapott új autót a megyei rendőrség

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Svájci támogatással több új rendőrautót kapott a Román Rendőrség. A Szatmár Megyei Rendőrség vezetőinek döntése értelmében a Szatmár megyének jutó járgány Szokondra kerül.

A Román Rendőrség és a Svájci Kohéziós Alap együttműködése kapcsán több új rendőrautót osztottak szét az ország megyéi között. Szatmár megyének egy jármű jutott, a megyei rendőrség vezetőinek döntése alapján pedig az autót a Krasznabélteki Területi Rendőrségen belül tevékenykedő Szokondi Rendőrőrs kapta.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Dacia Logan odaítélésekor több szempontot is figyelembe vettek. Ezek közül a legfontosabbak az érintett környék bűnözési statisztikái, a demográfiai valamint a szociális helyzete voltak. Az új autó használatától a bűnözés visszaszorítását, a nyomozás hatékonyságának növelését valamint a rendőrség és a lakosság viszonyának szorosabbá válását remélik.

Románia 2008-ban kezdett tárgyalásokat Svájc hozzájárulásáról az uniós kohéziós alapokhoz. Némi csúszással a megállapodást 2011-ben írták alá. Ennek következtében Svájc 181 millió svájci frankkal támogatja Romániát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: