2010-12-08 05:17:03• hírek • Szatmár.ro

Svájci síparadicsomok az igényesebbeknek

Ausztria, Szlovákia és Olaszország síparadicsomai remek kikapcsolódást nyújtanak a téli sportok szerelmeseinek, de aki nem mindennapi kirándulásra vágyik, annak érdemes tovább utaznia, és felkeresnie a Svájci síközpontokat, hiszen ott találhatók Európa legmagasabban fekvő és egyben leghóbiztosabb sípályái.

A vonzó svájci síparadicsomokat nem csak a kitűnő pályák és a színvonalas  szálláshelyek miatt érdemes felkeresni, hanem a gyönyörű környezet és a kiváló  hegyi éttermek miatt is ajánlott ellátogatni ide. Az ünnepváró hegyi városkák, és  a kis otthonos hangulatú fogadók lehetnek a túrák fénypontjai. Csak néhányat említünk meg a sícentrumok legjobbjai közül.

Zermatt Svájc leghíresebb Síparadicsoma. A szezon itt november végétől május elejéig tart. Leghosszabb pályája 17 km-es, és  körülötte 400 kilométernyi túraútvonal található, amelyek az alpesi falucskát körülvevő vörösfenyő-erdőségekben, a gleccser mentén, a havasi gyopárok, alpesi rózsák és romantikus hegyi tavak mellett vezetnek.

A sítúrák fénypontját a gyönyörű kilátás mellett a hegyi éttermek jelenthetik, amelyek otthonos hangulattal, szívélyes kiszolgálással és igazi ínyencfalatokkal csábítják egy kis pihenésre, lazításra a sportolókat. A kis fogadókban órákon át szívesen elidőznek a túrázók, miközben a napon süttetik magukat és a Matterhorn varázslatos látképében gyönyörködnek.



Az ország jelképe a jellegzetes formájú Matterhorn


St. Moritz több nagy síterületből áll, melyek tagjai az Alpok 12 legpatinásabb síterepét egyesítő Best of the Alps szövetségnek. Itt rendezték 2003-ban a sívilágbajnokságot. A legnagyobb sícentrum a Corviglia, ami a legközelebb esik St. Moritz városához is. Az Engandin völgyében elhelyezkedő település a St. Moritz tó partjára épült, és a város két részre oszlik: a St. Moritz Badra és a St. Moritz Dorfra. a jelentős turistaközpontba érkezők a síelésen kívül számos kikapcsolódási lehetőség közül választhatnak, ugyanis lehetőség van lovaglásra, golfozásra és vitorlázásra is. St. Moritz-Bad elsősorban gyógyhely, amely nagy szanatóriumokkal és fürdőintézetekkel rendelkezik. Szénsavas, vastartalmú gyógyvizét már az ókorban használták. Az egyik forrásnál - Mauritius-Quelle - rekonstruálták egy bronzkorszakbeli létesítmény maradványait, melynek eredetije az Engadiner Museum termeiben tekinthető meg.



St. Moritz


Engelberg a lazítani vágyók szerint remek hely. Kellemes sípályái vannak, könnyen megközelíthető. és az aktív sportolás mellett lazíthatnak is a turisták. Akik szeretik a változatos, de nem túl nagy és áttekinthetetlen síközpontokat, azoknak elnyerni majd a tetszését ez a hely, hiszen akárhonnan is indulnak el lefelé, mindig Engelbergen fognak kikötni. A helyi idegenforgalom a 19. század végén lendült fel, ekkor még inkább a gyógyulni vágyók látogatták a falut, majd az 1930-as évektől a síturizmus is meghatározóvá vált. Engelberg megmaradt csendes üdülőtelepülésnek, mivel nincs átmenő forgalom.




Engelberg - esti panoráma


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: