2011-11-23 09:37:11• hírek • Szatmár.ro

Svájc, a síparadicsomok birodalma

Bár sok helyen a hó még várat magára, érdemes már most eltervezni, hová megyünk síelni. A vendégeket vonzó síparadicsomokat nemcsak a kitűnő pályák és a fényűző szálláshelyek, hanem a fantasztikus éttermek miatt is érdemes felkeresni.

Ahogyan közeledik a december, egyre többen vágynak téli, sportos kikapcsolódásra: síelésre, snowboardozásra, szánkózásra. Ezúttal Svájcba kalauzoljuk el olvasóinkat, hogy kedvükre válogathassanak a síparadicsomok között.

Saas-Fee

Az „Alpok gyöngyszeme" a Saaser-völgyben fekszik, 4000 méter magas hegycsúcsok között. A térség gleccserpályái egész évben használhatóak. A település autómentes övezet, csak elektromos meghajtású autók közlekedhetnek. Síelés után uszoda, szauna, szolárium, gőzfürdő, pezsgőfürdő vár rátok. Aki inkább sportosabb kikapcsolódásra vágyik, annak a fitnesztermet és a fedett teniszpályát ajánljuk. Ebben a térségben 100 km hosszú sípályák vannak, 1800-3600 méter magasan.



Davos


Európa legmagasabban - 1560 méteren - fekvő városa a síelők, a snowboardosok és a sífutók édenkertje. Egészséges klímájának köszönhetően itt létesült egy tüdőszanatórium is - itt játszódik Thomas Mann "A varázshegy" című regénye. A sícentrum régi hagyományokkal rendelkezik, és öt óriási síterepet foglal magában. A síterepek természetesen felvonókkal és rendszeres síbusz- ill vonatjáratokkal is össze vannak kötve egymással.

Síelés után uszoda, fitnesz klub, korcsolyapálya, tenisz, squash várja az idelátogató turistákat. Aki inkább pihenni szeretne, annak a Télisport-múzeumot ajánljuk. A környék éttermei a helyi kulináris és italkülönlegességekkel várják a betérőket. A város híres sporteseményeknek és találkozóknak adott már helyszínt. A síközpontokban bármilyen tudású sportoló megtalálja az ízlésének megfelelő sípályát.


Alpes Vaudoises

Gleccserpályái az év egy részében használhatóak. Öt sípályarendszerből áll: Leysin, Les Mosses, Les Diablerets, Villars/Gryon, Glacier. Ezek a pályák részben összefüggnek egymással. Síelés után a sportosabb kedvűeknek ajánlanak érdekes programokat: sportpark, korcsolyapálya, lovas szán, jégteke, szánkópálya, jégbicikli. Aki más kikapcsolódásra vágyik, az benézhet egy-egy hangulatos étterembe, vagy bárba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: