2010-07-27 16:25:38• hírek • Szatmár.ro

Sváb Napok Tasnádon

Hét végén rendezik meg a Tasnádi Sváb Napokat.

A rendezvény a nyolcadik a sorban: a fő szervező az NDF (Német Demokrata Fórum) helyi szervezete. Ebben az évben a mezőfényi fúvószenekar és a helybeliek mellett a magyarországi Nagykálló és a németországi Metzingen települések küldöttsége, valamint kulturcsoportja is részt vesz az eseményen. Az ünnepség péntek délután, tanácskozással kezdődik: az NDF ifjúsági szervezete által rendezett szimpozion központi témája a tasnádi sváb fiatalok jelene és jövője, érvényesülési lehetsőégei.

A külföldi meghívottakat a szervezők a krasznabélteki pincesorra, szombat reggel pedig a Mezőpetri Sváb Múzeumba viszik látogatóba. Szombat délután Forstenheizler Johann, az NDF regionális szervezetének elnöeke tart előadást az érdeklődőknek a Szatmár megyei sváb településekről és azok építészeti sajátosságairól.

A rendezvény főbb, látványosabb elemei vasárnap lesznek, amikoris 9 órától a Tasnádi Múzeumban azokat a filmfelvételeket tekinthetik meg a résztvevők, amelyeket egy helyi, lelkes csoport a még élő deportáltakról, illetve azok családtagjairól készítettek. A kulturális műsor 13 órakor kezdődik, amit ünnepi vacsora és hagyományos, sváb bál követ.


Fiatalok sváb népviseletben
Fiatalok sváb népviseletben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: