2010-12-03 09:46:15• hírek • Szatmár.ro

Zarándoklat és szentmise Kálmándon

A nagykárolyi főesperesség szervezésében zarándoklatot és szentmisét tartanak Kálmándon Scheffler János halálának évfordulóján.

Kálmándra zarándokolnak a nagykárolyi főesperesség papjai és hívei december 6-án hétfőn, ahol tizenegy órától ünnepi szentmisét mutatnak be boldogemlékű Scheffler János jövő évi boldoggá avatására készülve. Scheffler János ugyanis ezen a napon, november 6-án halt vértanú halált hitéért és egyházáért a a Bukarest melletti Jilava-i börtönben.

A kálmándi születésű püspök 1942-től volt a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye élén. A kommunista államhatalom 1948. szeptember 17-én kományrendelettel függesztette őt fel főpásztori működésében. 1950. május 23-án Körösbányára száműzte őt, az ottani ferences kolostort jelölve meg tartózkodási helyéül, 1952. március 10-én pedig a Bukarest melletti Jilava-ra vitette, ahol az év december 6-án halt vértanúhalált.

A kálmándi szentmise főcelebránsa Ft. Reszler Mihály nagykárolyi főesperes lesz, a prédikációt Ft. Néma Sándor helyi plébános tartja, mindenkit szeretettel várnak.


A kálmándi templom belső tere
A kálmándi templom belső tere


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: