2010-11-29 13:52:36• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Váradi kabaréval ünnepeltek Kálmándon

Amint megjelenik a Hivatalos Közlönyben a kinevezése, Schlakter Ferenc lesz Kálmánd polgármestere. Többször is beszámoltunk hírportálunkon arról, hogy időszaki polgármester-választás volt nemrégiben a Nagykároly melletti községben.

Két vasárnap is el lehetet menniük szavazni a kálmándiaknak, ugyanis az első fordulóban nem sikerült választaniuk. A három jelölt - a korábbi alpolgármester, Schlakter Ferenc legfőbb kihívója húga, Sasu Mária volt, aki ugyan mint független indult, ám továbbra is élvezhette a Nemzeti Liberális Párt támogatását, illetve a Német Demokrata Fórum is önálló jelöltet indított Keizer László személyében - közül a Sasu kapta a legtöbb voksot, 399-et, Schlakter néggyel kevesebbet, míg Keizer mindössze 59-et.

A második fordulóban két jelölt közül választhattak, és így is rekordszámban vettek részt a polgárok (1175 szavazásra jogosult közül 951-en). Érvényesült a papírforma: az RMDSZ jelöltje magabiztosan nyert testvérhúgával szemben.

 

Természetesen a hivatalos beiktatásig sem áll meg az élet a községben - biztosította hírportálunkat az addig is mint ideiglenes polgármester tevékenykedő Schlakter Ferenc. Előreláthatólag a héten kerül sor erre, és akkor gyűlésezik majd a helyi tanács is, hiszen az elöljárói kinevezésen túl két új tagot is el kell fogadnia a képviselőtestületnek. Schlakter Ferenc ekkor alpolgármesternek - korábbi ígéretéhez híven - Sütő Imrét jelöli majd. A helyi tanácsban lévő erőviszonyok tudatában tehát megelőlegezhető, hogy a jövőben a fiatalember látja majd el a község közigazgatásának vezetését helyettesi tisztségben.

A kikapcsolódásra is sort kerítettek a hétvégén Kálmándon. Előbb pénteken tartották meg a sport bankettet, majd szombaton a nagyváradi MM Pódium társulat járt a községben. Amint ismeretes, szintén szombaton a váradi kabarésok Nagykárolyban is felléptek. Azonban a Szent László Közösségi Házban kevés, talán tucatnyi néző előtt mutathatták be Nekem mindegy... című új műsorukat. Kálmándon viszont hozzávetőleg száz néző volt - tájékoztatott Schlakter Ferenc. Az ideiglenes polgármester hívta meg egyébként a nagymúltú váradi kabaré hagyományait ápoló társulatot, hogy ezzel is kifejezze háláját a falu népének. Az MM Pódium már többször is járt a községben, s szombat este is tapsviharral jutalmazta műsorukat a közönség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: