2013-04-29 15:20:52• hírek • Póti Orsolya

Sütő András világától az erdély világörökségi műemlékekig

A Szatmár-Németi Református Egyházközség és a Szent István Kör szervezésében Gróf László és Feiszt György tartanak előadásokat április 30-án a Wolfenbüttel utcai gyülekezeti teremben.

Szatmárnémetibe látogat Gróf László Oxfordban élő és kutató történész és Feiszt György szombathelyi történész-levéltáros, akik néhány évvel ezelőtt Erdély címereiről és térképeiről tartottak eladásokat számos erdélyi településben.

A két neves szakember ezúttal két téma köré szőtte a hatalmas tudásanyagot, amelyet hosszú évek során felhalmoztak: Gróf „Sütő András világa" című előadására és Feiszt György „Erdély világörökség helységei" című előadására április 30-án, kedd délután 18 órától kerül sor a Szatmár-Németi Egyházközség gyülekezeti termében.

A Sárváron született de 1956-tól Oxfordban élő és kutató Gróf László a Királyi Földrajzi Társaság tagja. Diplomáját „Summa cum laude" szerezte az oxfordi egyetemen. Angliába kerülve kezdte gyűjteni a történelmi Magyarország régi, 16-19. századból származó térképeit, megalapítva a Carta Hungarica Térképgyűjteményt. Gróf Lászlónak több könyve és számos írása jelent meg a kartográfia, filatélia és a helytörténet témaköréből. Erdélyt már húsz esztendeje járja rendszeresen, Feiszt György történész barátjával kutatják a térség történelmi múltját és néprajzát.

Feiszt szombathelyi történész-levéltáros kutatási területei a középkori magyar várostörténet, családtörténet, címer- és pecséttan, valamint Szombathely város kultúrtörténete. A szocializmus évei alatt az elsők között ismertette újra a heraldika és a pecséttan szabályait. Több település számára tervezett címert.

Az április 30-i előadásokra az szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: