2016-03-29 08:16:04• hírek • Szatmár.ro

Sűrű volt a húsvét-hétvége a sürgősségin

fotó: archiv
fotó: archiv

Ahogy az lenni szokott, most is több beteg szorult ellátásra az ünnepi hétvégén, mint általában. A böjtölés, illetve a nagy közös családi ebédek most is megtették hatásukat, hiszen sokan panaszkodtak emésztőrendszeri zavarokra. Összesen 533 személy szorult ellátásra az ünnep napjai alatt.

Március 25. és 28. között összesen 533 személy szorult ellátásra a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán. A húsvét első, illetve másodnapján 149 személy került kórházba, közülük 42-en szenvedtek emésztőrendszeri panaszoktól, 10 személy pedig erősen ittas állapotban került az egészségügyi személyzet kezei közé. Négyen közlekedési balestben szerzett sérüléseik miatt kerültek kórházba, 2 személy pedig verekedésben maradt alul.

Ketten öngyilkosságot próbáltak elkövetni: egy férfi és egy nő is sérüléseket okozott magának, ám mindketten megúszták a dolgot, ráadásul a férfit még be sem kellett utalni a kórházba.

Három személyt kutyaharapással vittek kórházba, egy mindössze egy éves gyermeket pedig egy kullancs csípett meg. Minden jel arra utal, hogy idén a kullancsszezon az enyhe tél miatt hamarosan tombolni fog: egy héttel ezelőtt már egy 5 éves gyerkőc bőrében is kullancsot találtak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: