2010-01-21 11:51:57• hírek • Garzó Ferenc/MTI

Sűrű havazás nehezíti a közlekedést az országban

Sűrű havazás nehezíti a közlekedést Románia számos megyéjében, akadozik a vasúti forgalom is.

Az ország déli és délkeleti részén, beleértve a fővárost is, több napon keresztül tartott a havazás, a fehér csapadék azonban nem olvadt el, mert a hőmérséklet bőven a fagypont alatt maradt. A meteorológiai jelentések további lehűlést jeleznek előre a következő napokra is. Erdély székelyföldi területein is nagy a hideg.

Több országos útvonalon megbénult a közlekedés a sűrű havazás és a hóviharok miatt. Sok helyen kilométeres sorokban haladnak lassú menetben a gépkocsik, egyes helyeken le is zárták a járhatatlanná vált utakat. Vrancea megyében egy dialízisre szállítandó beteggel három órán keresztül volt kénytelen vesztegelni egy mentőautó, amely hóbuckák közé rekedt, és amelyet ez idő alatt egy farkascsorda vett körül.

Számos koccanás történt a csúszóssá vált utakon. Bukarestben a főbb útvonalakat megtisztították, de a belső utcákon még áll a hó. A vonatok egy része továbbra is késéssel indul és érkezik, bár e késések időtartama már nem olyan hosszú, mint néhány nappal ezelőtt, amikor órákat kellett várniuk az utazni kívánóknak.

Ez a havazás ugyanakkor nem éri el azt a mértéket, mint két évvel ezelőtt, amikor gyakorlatilag az egész ország megbénult, napokig ki sem lehetett állni a parkoló autókkal.


A havas időben jobban járt, aki otthon hagyta az autóját
A havas időben jobban járt, aki otthon hagyta az autóját


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: