2013-08-21 12:11:47• hírek • Kocsis Zoltán

Sűrű füst csapott fel a Decebal-hídból Szatmárnémetiben

Sűrű, orrfacsaró füst csapott fel szerda délelőtt Szatmárnémetiben, a Decebal híd alól. A kiérkező tűzoltók közel húsz percig oltották az égő szemetet. Elmondásuk szerint nem egyedi az eset.

A Decabal híd a Szamos jobb oldalán található tartópilléreinek kamrájából csapott fel a füst. A tűzoltók két autóval szálltak ki a helyszínre és közel húsz percig oltották a tüzet.

A pillér kamráiba négy bejáraton is be lehet jutni. A védett tér a város hajléktalanjainak egyik kedvenc búvóhelye, amelyet telehordtak a külvilág szemetével. Ez gyulladt ki szerda délelőtt. A Szatmar.ro-nak nyilatkozó tűzoltó elmondta, egyelőre nem tudni, hogy szándékos gyújtogatásról van-e szó vagy valamelyik elektromos vezeték okozhatta a tűzet.

A jegyzőkönyvet kitöltő tűzoltó elmagyarázta, értesítették az Electricát is, amelynek szakemberei azt vizsgálták meg, hogy nem-e sérültek meg az elektromos vezetékek. Anyagi kár azonban szerencsére nem történt és személyes sérülés sem. Hozzátette, felhívják a polgármesteri hivatal figyelmét, hogy a bejártokra helyezzenek el rácsokat, megakadályozandó, hogy a hajléktalanok bejuthassanak.

Más kérdés, hogy - amint azt az Electrica egyik munkatársa mutatja - a rácsot simán levágták és ellopták a helyéről.

A tűzoltók kérdéseinkre válaszolva elmondták, bizony a szerdai eset nem számít példa nélkülinek, hisz többször előfordult már, hogy begyulladt a hajléktalanok által összehordott hulladék. Sajnos nem csak a hidak alatt, hanem gazdátlan, általuk bitorolt házakban is.

A beavatkozás némi fennakadást okozott a Transilvania sugárút közlekedésében is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: