2010-04-08 19:42:20• hírek • Szatmár.ro

Sürgősségi segélyek Mikolában

Egyre többen igényelnek sürgősségi támogatást a mikolai önkormányzattól.

A Mikolai Helyi Tanács csütörtöki ülésén elhangzottak szerint jelentősen megnőtt az elhalálozás, betegség, vagy épületfelújítás miatt sürgősségi önkormányzati segélyt igénylők száma a községben. Ezen az ülésen összesen négy ilyen esetet kellett elbírálnia a testületnek - az elégedetlenségek kiküszöbölése miatt minden egyes esetet külön megtárgyalnak a döntéshozók.

Két család koporsóra, egy személy gyógykezelésre, egy pedig háza leomlott falának az újjáépítésére igényelt támogatást a tanácstól - a döntléshozók mindegyik kért összeget 500 lejre csökkentették. A mikolai tanács tagjai szerint azonban kezd tűrhetetlenné válni e téren a helyzet, ezért sokkal szigorúbban ellenőrzik majd a jövőben azt, hogy ki jogosult ilyen segélyre, és ki nem.

- Az utóbbi időben annyira elterjedt a sürgősségi segélyigénylés, hogy az elhunytak családtagjai koporsóvásárláskor az önkormányzat nevére állíttatják ki a számlát, a mi megkérdezésünk nélkül. Ezt nem szabad hagynunk tovább, és meg fogunk állapítani egy összeghatárt az ilyen esetekre - nyilatkozta Dobos István, polgármester.


Tanácsülés Mikolában
Tanácsülés Mikolában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: