2016-01-20 13:36:19• hírek • Kocsis Zoltán

Sürgősségi helyzet 45 szatmári településen, 0 lejnyi kártérítés

Időjárási szempontból meglehetősen extrém év volt a 2015-ös Szatmár megyében: miközben a június-szeptemberi aszály szinte a megye egész területét sújtotta, addig tavasszal még jégverés, szélvihar és özönvízszerű esőzések okoztak gondot. Utóbbiak miatt 45 településen alakult ki szükséghelyzet - ez 640%-kal több, mint 2014-ben volt.

Tavalyelőtt ugyanis „csak" hét települést érintett súlyosan jégverés, szélvihar vagy jelentős esőzés, derül ki a Sürgősségi Helyzetek Szatmár Megyei Bizottságának szerdai évértékelőjéből. Ezzel szemben 2015-ben már 45 volt az érintett települések száma! A legnagyobb csapás a májusi jégverés volt, de például Papbikón és Batarcson áprilisban szélvihar, Felsőboldádon és Szilágykorondon pedig az augusztusi kánikulában jött özönvízszerű eső okozott károkat.

A májusi heves esőzések és jégverés jelentős gondot okozott Halmiban, Királydarócon, Batarcson, Bogdándon, Szilágykorondon, Szilágyszéren, Bábcán, Felsőszoporon, Alsószoporon, Girókután, Dobrán, Szekerestanyán, Nántűn, Remetemezőn, Barlafaluban, Borválaszúton, Selestyehután, Alsóhután, Felsőberekszón, Alsóberekszón, Érszakácsiban, Kökényesden, Erdődön, Krasznabélteken, Alsóboldádon, Géresen, Gyöngyön, Szakaszon, Krasznasándorfaluban, Vetésen, Turcon, Nagygércén, Szamosdobon, Sándormajoron, Szatmárnémetiben, Szatmárzsadányban, Krasznaterebesen, Ákoson, Krasznamihályfalván, Újnémeten és Szamosdarán.

Noha a kártérítési igényeket a belügyi és a mezőgazdasági szaktárcához, valamint az Adó és Pénzügyi Hivatalhoz is eljuttatták a kárvallottak, a kormány - a korábbi ígéretek ellenére - eddig egyetlen lejt sem fizetett...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: