2009-02-04 15:14:22• hírek • Ferenczi Noémi

Sürgősen ki kell költözni

Egyre sürgősebbé vált a szatmárnémeti Speciális Iskola Láncos templom melletti épületéből való kiköltöztetése, ugyanis az önkormányzat felszólítást kapott, hogy lekésőbb március 15-ig ürítsék ki az épületet. Szerdán terepszemlét tartottak a Könnyűipari Iskolaközpont bentlakásában az önkormányzat, a Gyermekvédelmi Igazgatóság valamint a tanfelügyelőség munkatársai.

 

Ahogyan arról már tájékoztattuk olvasóinkat, miután a református egyház visszakapta a Speciális Iskola épületét, az önkormányzatnak új helyet kell keresnie az intézménynek. Januárban tartottak megbeszélést az üggyel kapcsolatban. Akkor több elképzelés is elhangzott, azonban egyik sem bizonyult megfelelőnek. A Speciális Iskola egyébként a Gyermekvédelmi Igazgatóság alárendeltsége alá tartozik.

Mivel az önkormányzat felszólítást kapott, hogy március 15-ig legkésőbb költöztessék el az intézményt, sürgőssé vált valamilyen elfogadható alternatívát találni a problémára. Szerdán terepszemlét tartottak a Könnyűipari Iskolaközpont bentlakásában az önkormányzat, a Gyermekvédelmi Igazgatóság valamint a tanfelügyelőség munkatársai. Kereskényi Gábor alpolgármester a Szatmár.ro-nak elmondta több mint valószínű, hogy végül a bentlakás épületében találnak helyet a Speciális Iskolának.

Nem csak a Speciális Iskola költöztetése okoz fejtörést az önkormányzatnak, tudniillik a Kölcsey Ferenc Főgimnázium helyzete is máig megoldatlan. Az Élelmiszeripari Iskolaközpont helyzete viszont rendeződni látszik, ugyanis eddig hat osztálytermet tettek szabaddá az UNIO Iskolaközpont épületében az Élelmiszeripari Iskolaközpont diákjai számára.

A Speciális Iskolának költöznie kell.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: