2019-08-08 12:24:42• hírek • Bede Emőke

Sürgős segítségre van szüksége a súlyos betegséggel diagnosztizált kisfiúnak

„A hír, hogy ezt a vidám gyermeket egy ilyen kegyetlen betegséggel diagnosztizálták, mindannyiunkat lesújtott” – olvasható a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség által megosztott felhívásban, melyben egy mindössze 10 éves kisfiú kezelési költségeinek előteremtésében kérik a lakosság segítségét.

Barna József szatmári tűzoltó kisfia, Tomi egy budapesti kirándulás közben lett rosszul. Az orvosok rengeteg tesztet lefuttattak, majd jött a villámcsapásszerű diagnózis: Tomi akut limfoid leukémiában szenved. Egymás után jöttek a további analízisek, majd a kisfiú szerdán bekerült a Debreceni Egyetem Klinikai Központjába, ahol egy intenzív, és épp ezért roppant agresszív citosztatikus kezelésnek vetik alá. A gyógykezelés vélhetően két évig fog tartani, épp ezért legalább az egyik szülőnek a magyarországi városba kell költöznie.


A vizsgálatok és a kezelések költsége az első fázisban kb. 32 ezer euróba fog kerülni, mely sajnos bőven túllépi a család keresetét. A szatmári tűzoltók már összefogtak, hogy egy emberként támogassák a kis Tomi gyógyulását, és hamarosan a belügyminisztérium további Szatmár megyei szervei is csatlakoznak hozzájuk. Ugyanakkor ez a támogatás még mindig nem lesz elég, épp ezért a szatmári lakosság segítségét kérik. Mint írják, ilyen helyzetben a legkisebb is számít, így arra kérnek mindenkit, akinek lehetőségében áll, hogy támogassa a családot. Az adományokat a Raiffeisen Bankban nyitott számlára, a RO58RZBR0000060012007755-ös számlaszámra lehet küldeni. További információk: Pop Adriana, 0758 836 051.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: