2008-09-18 16:36:01• hírek • Parajdi Andrea

Sürget a határidő

A Román-Ukrán regionális program lebonyolítási irodájának Suceava a székhelye, ahonnan három projektszakértő érkezett Szatmárnémetiben, hogy képzést tartson a határon átívelő projektek helyi érdekeltségű intézményeinek, és civil szervezeteinek.

A három napos képzés kedden vette kezdetét, akkor a 2004-es, szerdán a 2006-os, míg csütörtökön a 2005-ös évi pályázatok kerültek átbeszélésre. Az imént említett években megyénkben összesen 24 pályázat lett elindítva, amelyek jelenleg különböző stádiumban vannak. A projektek leginkább a 2007-ben életbe lépett pályázati pénzek elköltésére vonatkozó törvénymódosítás következtében akadoztak, valamint rendszerint megtörtént, hogy egy elkészített dokumentumot visszaküldtek a suceavai irodából hiánypótlásra.

 

A képzés megszervezése már időszerűnek bizonyult - véli Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács Területfejlesztési Igazgatóságának vezetője - hiszen mint mondja, a 2004-es pályázatok november végén lezárulnak, nem beszélve arról, hogy valamivel több mint egy év alatt a 2005 és 2006-os projektek lebonyolítása is meg kell történjen. Az egyik legfontosabb, jelenleg még mindig az elbírálás alatt lévő pályázat Csedreg-Kökényesd-Halmi közti útszakasz felújítását célozza meg.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: