2019-02-14 09:58:07• hírek • Bede Emőke

Súlyosbították az avasfelsőfalusi gyilkosra kiszabott ítéletet

2017 augusztusában az egész megyét megdöbbentette annak a kegyetlen gyilkosságnak a híre, mely Avasfelsőfaluban, egy városnapi rendezvény során történt.

A nyomozóhatóság vádirata szerint az erősen ittas C. Ioan Petre mintegy fél órával éjfélt követően nézeteltérésbe keveredett P. Ionutcal, akitől egy pofont is kapott. Ettől a részeg férfi dühbe gurult, majd belekötött két másik férfiba, akiket összekeverhetett az őt felpofozó fiatallal. Az elkövető előkapott egy kést és szíven szúrta vele S. Cristian Adrian Dumitrut, aki olyan sok vért veszített, hogy belehalt sérülésébe. A fékezhetetlenné vált őrjöngő egy másik férfit is mellkasba szúrt, C. Vasile Danut azonban szerencsére túlélte a támadást.
 

A szatmári bíróságon mindössze 10 év letöltendő börtönbüntetést szabtak ki a gyilkosra az általa elkövetett bűncselekményért, a Nagyváradi Ítélőtábla azonban nem volt ennyire lágyszívű. C. Ioan Petrének az új ítélet szerint 14 évet kell majd rácsok mögött töltenie. Emellett a fiatalembernek több tízezer eurós kártérítést kell fizetnie az elhunyt fiú családjának, illetve az incidens során súlyosan megsebesült C. Vasile Danutnak.
 

Nem ő volt mostanában az első Szatmár megyei bűnelkövető, akire mostanában mondták ki az ítéletet. R. Stefanra, aki a Casablancában gyilkolt meg egy pultosnőt, minősített emberölés és minősített rablás bűntettének elkövetése miatt összesen 28 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetést szabott ki a törvényszék. Mindemellett összesen 300 ezer lej nem vagyoni kártérítés kifizetésére is kötelezik az elítéltet. Emellett arra az esetre is emlékezhetnek még olvasóink, ami tavaly júliusban történt Érszakácsiban. Az akkor még csak 17 éves P. Florin megerőszakolt, majd megölt egy 96 éves helybeli asszonyt. Őt a törvényszék minősített emberölés, nemi erőszak és rablás kísérlete miatt 15 évre küldi rácsok mögé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: