2017-09-14 08:09:02• hírek • Agerpres.ro

Súlyosan szennyezte környezetét a szászvárosi tűz

A Szászvárosban leégett, esszenciális olajokat gyártó üzem annyira beszennyezte a közelében található folyót, hogy szinte az összes hal elpusztult, nyilatkozta szerdán az Országos Környezetvédelmi Őrség helyettes főbiztosa, Szép Róbert.

A levegő minőségét is rontotta a tűzeset, főként amikor a legnagyobb erővel égett az üzem és rendkívül sok füst került a levegőbe, azonban a szennyezés mértéke nem sodorta életveszélybe az ott élő embereket - mondta el Szép.

A szakember szerint a kedvező időjárási feltételeknek köszönhetően a füst felszállt és a magasban oszlott szét, így a lakosság egészségét nem fenyegette, ugyanakkor a közeli folyó olyan nagy mértékben szennyeződött, hogy minden hal kipusztult belőle.

"Sajnos a Maros folyóba is került a feloldódott anyagokból, ott is okozott halpusztulást, de nem nagy mértékben. Az Orăştie folyóból minden kipusztult, ami ott élt. (...) 3-4 kilométerre folyik bele a Marosba" - magyarázta Szép Róbert.

A szakemberek egy speciális eljárással a Marosból is megpróbálják kiszűrni a folyóba került anyagokat.

Kedd este egy szászvárosi esszenciális olajakat gyártó üzemnél történt robbanás. Ezt követően mintegy 5.000 négyzetméteren leégett a gyártócsarnok.

A tüzet körülbelül 20 óra alatt sikerült megfékezniük a tűzoltóknak.

A tűzoltóság továbbra is megfigyelés alatt tartja a leégett területet, nehogy kiújuljanak a tűzfészkek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: